Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 8. 3. 2019.

| Ekonomija

Firma koja je u trci za rekonstrukciju Trga kralja Milana platila poreski dug

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Trg kralja Milana
Tvrde da više nemaju dugovanja; Foto: JV/V. Milić

Firma Bauvezen iz Lazarevca koja se nadmeće za posao rekonstrukcije samog centra Niša, prema podacima koje su dostavili Južnim vestima, više nema poreski dug. Na sajtu Poreske uprave i dalje stoji podatak objavljen početkom prošle godine da za porez duguju 102 miliona dinara, a iz ove firme kažu da je taj dug izmiren i da više nisu ni na crnoj listi Ministarstva građevine.

Podaci iz Poreske uprave da je na dan 31. decembar 2017. godine Bauvezen bio veliki dužnik sa zahtevom za reprogram duga, kažu u ovoj firmi, jeste podatak koji više ne važi, pa prilažu uverenje Poreske uprave od 21. 1. 2019. godine.

Ističemo da firma Bauwesen d.o.o. ne samo da se ne nalazi na crnoj listi Ministarstva finansija, nego naprotiv, kotirana je na visokom 22. mestu bodovne liste izvođači i dobavljači.

Tvrde da su sada dobro kotirani i u Ministarstvu građevinarstva i da su referentna firma, jer rade na velikim projektima širom Srbije.

Aktuelni radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, izgradnju pešačke pasarele na Kalemegdanu, izgradnju Aneksa autobuske stanice u bloku 42 na Novom Beogradu... - navode u dopisu.

Na tenderu za rekonstrukciju Trga kralja Milana jedan su od dva ponuđača. Prema dostavljenoj dokumentaciji firma Kika gradnja iz Niša ovaj posao planira da radi za oko 215 miliona dinara i Bauvezer iz Lazarevca koja traži 218 miliona dinara, a konačan sud je na komisiji koja, između ostalog, mora da ispita i kvalitet ponuđenog granita.

Inače, Tvrđavski most je 2016. godine zatvoren za saobraćaj. Početkom 2018. najavljena je rekonstrukcija trga, a Građevinsko-arhitektonski fakultet i Zavod za urbanizam su radili projekte.

Trg bi trebalo da bude celina koja se proteže od ulica generala Milojka Lešjanina i Voždove sve do Tvrđave, a rekonstrukcija bi obuhvatila i “bugarski parking” i prostor ispred Gradske kuće. Planom je predviđeno da se na Trgu nađe još jedna fontana.

Iako je sa rekonstrukcijom trebalo da se krene 2018. godine, početak izgradnje pomeren je za 2019.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Demir

    20:09 // 1. 4. 2019.

    Bas me zanima da li ce obnoviti i onaj jadni bedni skrnavi smrdljivi javni wc ispod pesackog mosta.
    Ruglo sa cucavcima iz turskog vremena?!

  • Bruno

    00:12 // 9. 3. 2019.

    Ko je taj ko ih je tako visoko kotirao? Sigurno neki REFERENTNI stručnjaci iz iste sekte.

  • Tivat

    19:43 // 8. 3. 2019.

    Ono sto je obaveza, ovi lihvari predstavljaju kao uspeh. Da su na zapadu, odavno bi ih rastocili, ali kod nas, uz partijsku pripadnost, sve se moze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: