Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 3. 10. 2019.

| Ekonomija

Firma koja rekonstruiše niški, radiće i trg u Leskovcu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
spomenik toma zdravković leskovac
Jedini poslali ponudu na tenderu, foto: B. Antić

Lazarevačka firma Bauvezen, koja u Nišu rekonstruiše Trg kralja Milana i gradi Studentski dom, radiće i Trg u Leskovcu jer je jedina poslala ponudu u postupku javne nabavke. Nešto manje od procenjene vrednosti, oko 185 miliona dinara bez PDV-a, tražila je ova firma, a komisija odlučila da prihvati ponudu.

Pozornicu, pešačke staze, fontanu, klupe za sedenje i javne česme konačno bi trebalo da dobije gradski trg u Leskovcu, za šta će, prema podacima javne nabavke, biti utrošeno oko 2 miliona evra.

Dugonajavljivani radovi, prema rečima Novice Nikolića, direktora preduzeća Urbanizam i izgradnja koje je raspisalo tender, krenuće nakon uvođenja izvođača u posao, što bi trebalo da bude sredinom oktobra. trg leskovac primer Rok za završetak radova 360 dana, foto: JP Urbanizam i izgradnja

Danas je objavljena odluka, mi imamo rok za žalbu, ali s obzirom na to da je jedna ponuda, ne verujem da će je biti. Predlog ugovor šaljemo Odeljenju za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i infrastrukturu, oni potpisuju i šalju izvođaču. Kada izvođač obezbedi bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla, vraća ugovor i sledi uvođenje u posao. Vrlo brzo će krenuti radovi, trebalo bi do sredine oktobra. U suštini, čim prođe ova procedura - kaže Nikolić.

Površina trga koja se uređuje je oko 8.600 metara kvadratnih, a sređuje se deo između Robne i Modne kuće. Rok za završetak radova je 360 dana od datuma početka.

Inače, firma koja će graditi u Leskovcu trenutno rekonstruiše niški Trg kralja Milana i gradi Studentski dom, a bili su na a crnoj listi poreskih dužnika.

Podsetimo, izgradnja leskovačkog Trga više puta je najavljivana, a radovi su konstantno odlagani. Izmeštanje spomenika, ali i sam projekat, i ranije su podelili mišljenja Leskovčana, a najviše negodovanja upravo je bilo zbog pomeranja spomenika Tomi Zdravkoviću.

Upravo je zbog izgradnje Trga, ali i asfaltiranja nekoliko ulica, Grad odlučio da u 2019. godini uzme kredit. Iako je prvobitno bilo u planu uzimanje kredita od 400 miliona dinara, zbog projekata koji će se raditi 2 godine, ta suma je smanjena na 180 miliona dinara.

Zbog rekonstrucije, spomenici iz centralnog gradskog parka biće izmešteni, a leskovački Savez za Srbiju pokrenuo je peticiju kojom traži da se nijedno stablo u parku zbog rekonstrukcije ne seče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Spira

    14:33 // 4. 10. 2019.

    Republika Srbija u poslednje dve godine putem javnih nabavki dodelila je firmi „Bauvezen“ (Bauwesen) iz Lazarevca 15 građevinskih projekata, od čega tri kapitalna, uprkos poreskom dugu ove firme od 102 miliona dinara zbog kog joj je Poreska uprava popisala pokretnu imovinu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: