Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 30. 10. 2019.

| Ekonomija

Firma poverenika niškog SNS kupila hotel "Srbija" u Niškoj Banji

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Hotel Srbija-Niška Banja-foto-M. J
Hotel poslednje goste imao početkom devedesetih; Foto: M. J.

Novi vlasnik ruiniranog hotela Srbija u Niškoj Banji je Twinel DOO iz Niša, firma poverenika Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića. On ne otkriva koliko ga je koštao hotel, ali kaže da planira da ga obnovi i otvori za goste.

Zvezdan SNS Milovanovićeva firma novi vlasnik Hotela "Srbija"; Foto: JV

Hotel Srbija je već dugo ruiniran, a novi vlasnik - prvi čovek niških naprednjaka, kaže da je bio i pod hipotekama.

Iako nije odgovorio na pitanje novinarke o ceni objekta, pozvajući se na poslovnu tajnu u pregovorima sa firmom koja je bila vlasnik hipoteka, ali i na to da je reč o biznisu između privatnika, kazao je da je Twinel sada jedini vlasnik Srbije.

Hotel je bio privatno vlasništvo i bio je pod hipotekama. To sve drži ona firma koja je kupila potraživanja za celu Srbiju, ne znam kako se zove. Kupljeno je i od vlasnika hotela, ali je morao da se dogovori i otkup svih potraživanja po osnovu hipoteka na tom objektu. Hipoteke su bile preko 2,5 miliona. Otkup potraživanja se uvek pogodi na manju cifru - navodi Milovanović.

Milovanović je, inače, jedini vlasnik i direktor firme Twinel, koja je pazarila hotel u Niškoj Banji. Na pitanja o vrednosti nove nekretnine, naglasio je i da Twinel posluje od 1993. i da od osnivanja nije bio u blokadi.

Firma čiji je Milovanović jedini vlasnik od 2012. godine, objašnjava, bila je prva u sistemu Kopernikusa.

Lider niških naprednjaka kaže da jedino sa Twinelom sada može da posluje u Nišu.

Prodajom Kopernikus Tehnology-ja ja nemam posla u Nišu. Ako je cilj da pobegnem iz rodnog grada, ja ću da odem. Nešto da počnem da radim ovde što je i posao, a i sigurno zapošljavanje novih ljudi i dobra stvar za Nišku Banju - rekao je Milovanović.


Hotel pod zaštitom države, zadržava prvobitni izgled

Hotel Srbija Niška Banja Rekonstrukcija i otvaranje hotela su u planu; Foto: M. J. Zasad je izvesno da će Srbija dobiti spa centar, kongresnu i salu za događaje. Koje će još sadržaje imati i koliki će biti smeštajni kapaciteti, novi vlasnik nije precizirao.

Milovanović kaže da bi rekonstrukcija trebalo da krene kada se budu dobile sve neophodne dozvole. Kako je hotel pod zaštitom države kao spomenik kulture, prednja fasada sa terasama koja je ostala čitava, trebalo bi da zadrži isti izgled.

To je sve po uslovima koji su nekada dati. Pošto je ruina i ne može da se rekonstruiše, ali postoji 3D plan da po tom mora da se uradi spoljna fasada apsolutno ista. Zbog Zakona o zaštiti spomenika - dodaje Milovanović.

Poslednje goste Srbija je primila početkom devedesetih, kao hotel Srbijaturista. Po privatizaciji hotel je postao vlasništvo firme američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića. Zatim je bio vlasništvo niškog Delta Matic-a.

Predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović ocenio je da je hotel kupila ozbiljna kompanija, te je siguran da će rekonstrukcija početi ubrzo. Broj turista je, kako je naveo, zatvaranjem hotela Srbijaturista naglo opao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cigi

    10:29 // 1. 11. 2019.

    Zvezdane, daj neki dinar, da ti peva televizija, aj leba ti. Hotel da ti zablista, daj.

  • BATA

    22:09 // 31. 10. 2019.

    Ako si toliko uspesan sto ode u stranku i jos postade povereniki.Na ovaj nacin saljes jasnu poruku kako se postaje uspesan.Uradio si mnogo prljavog.Ako si imao 200 mili.e,da li neko proverio jesi platio porezu na taj kes ili na nekretnine ako si ih imao u toj vrednosti kao hipoteku na eventualni kredit.Kako li ti procenise trziste.Stranka,naravno.Sada si najzad jednak sa cerkama-imate po hotel.

  • M.N

    09:41 // 31. 10. 2019.

    Mislio sam da JUZNE VESTI jedino objavljuju sve bez cenzure ali su i oni njihovi a ,,naš" Zveki je kako vidim angazovao botove da lajkuju komentare ovde.
    Tipicno naprednjacki,bravo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: