Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 29. 4. 2023.

| Ekonomija

Firma sa nula zaposlenih dobila tender u Nišu vredan 9,7 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
trg kralja milana 3 foto todorović
Firma se bavi umetničkim delatnostima, piše na sajtu APR-a; ilustracija; foto: JV / Tamara Todorović

Grad Niš je na tenderu za unapređenje bezbednosti saobraćaja izabrao firmu Sensation Group, koja, prema zvaničnim podacima, ima 0 zaposlenih i koja se bavi umetničkim delatnostima. Tribine za pešake i vozače, trening bezbedne vožnje, izrada kačketa, termosa, privezaka, kišobrana i drugog promo materijala - samo su neke od aktivnosti za koje će ta firma biti zadužena. Vrednost ugovora je oko 9,8 miliona dinara.

Prema poslednjim dostupnim podacima Agencije za privredne registre, novosadska firma Sensation Group ima 0 zaposlenih i dve direktorke - Branislavu Vučković i Sonju Nikolaš.

Na pitanje o tome da li i dalje imaju 0 zaposlenih, iz firme nisu hteli da odgovore, uz obrazloženje da “nešto moraju da završe pred praznike”.

Ja se izvinjavam. Da li hoćete da se čujemo kasnije jer sad treba nešto da završim? Samo ako nije problem, da pozovete kasnije. Petak je, znate kako je pred praznike, ako nije problem da se čujemo kasnije - navode iz firme.

Razgovor je trajao skoro minut i po i novinarka je pitanje “Da li i dalje imate 0 zaposlenih?” postavila tri puta, ali žena koja se javila iz firme, a koja se nije predstavila, ipak, nije stigla da odgovori i na kraju, uz poruku “Pozvaćemo Vas. Može? Hvala puno, prijatno.” - prekinula vezu. Do objavljivanja teksta iz firme nisu javili ništa.

apr Iz firme ne žele da odgovore; foto: PrintscreenVrednost ugovora bez PDV-a je 8.151.990 dinara, a sa PDV-om 9.782.388. Procenjena cena bez PDV-a bila je 4.574.166,67 dinara.

Inače u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da će izabrana firma imati zadatak da održi tribine za mlade i stare pešake, bicikliste, motocikliste i druge vozače. Takođe, u planu je trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste.

Među zadacima je i promovisanje bezbednog ponašanja u saobraćaju i pojedinačno edukovanje na terenu “na razne načine”, kao i foto i video dokumentovanje. Kada je reč o mladima, pojašnjeno je da edukacije biti namenjene đacima završnih godina srednje škole.

Potrebno je da ponuđač organizuje i sprovede edukaciju za đake najmanje dve srednje škole na teritoriji lokalne samouprave, lokaciji koju odredi naručilac, u minimalnom trajanju od jednog školskog časa - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Kada je reč o starijima od 65 godina, takođe će biti sprovedena tribina u trajanju od najmanje 45 minuta, za najmanje 30 osoba. Istaknuto je i da predavači moraju da imaju iskustva na polju bezbednosti u saobraćaju i predavanjima o tome.

Među zadacima je i trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste, kroz predavanja i vežbe. Planirani broj polaznika je 10, najviše 15.

Od ponuđača se očekuje: organizacija svih pratećih aktivnosti; produkcija svih neophodnih elemenata za realizaciju pratećih aktivnosti; angažovanje izvođača za realizaciju pratećih aktivnosti, a predloženim od strane ponuđača i odobrenim od strane naručioca - piše u dokumentaciji.

Biće i aktivnosti za pešake, bicikliste, vozače teretnih vozila, a firma je u obavezi da obezbedi i foto ekipu, koja će dokumentovati aktivnosti i napraviti digitalni album sa fotografijama. Ponuđač je u obavezi da angažuje i promotere za različite lokacije.

U toku edukacija na terenu od tima ponuđača se očekuje da ostvari komunikaciju sa ciljnom grupom, sasluša njihove probleme sa kojima se susreću u saobraćaju i upute ih u pravilno i bezbedno učestvovanje u saobraćaju - istaknuto je u dokumentaciji.

Sensation Group treba da izradi i uniforme, pultove, po 200 majica, po 300 privezaka i olovaka, 250 reflektujućih prsluka, po 150 rančeva i platnenih torbi sa fluorescentnim elementima, 100 mirišljavih jelkica, po 50 kačketa, držača za mobilni, kabanica, led traka, svetala i zvona za bicikle, po 30 termosa, kišobrana i šolja i 20 bežičnih punjača za telefon.

Iz niškog Saveta za bezbednost saobraćaja pojašnjeno je i da je svaka četvrta osoba poginula u saobraćajnoj nesreći starija od 65 godina i da svaki drugi poginuli pešak ima više od 65 godina. Nakon njih, kako je navedeno, najugroženiji su ostali pešaci, zatim vozači, putnici i biciklisti.

Ideja im je, kažu, da svim tim aktivnostima skrenu pažnju učesnicima u saobraćaju na najčešće greške koje čine, kao i na posledice koje tako nastaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    22:29 // 1. 5. 2023.

    Tipicne fantomske firme za pranje para,sa dve direktorke,verovatno registrovane na ukradenu batinu LK u Novom Sadu...i to je naravno sve po zakonu,a i tender prosao...ovakav lopovluk nema ni u Dzibutiju...probudite Z.Dolovac i keramicara carapana,ovo je skollski primer korupcije...

  • Misa

    23:21 // 30. 4. 2023.

    Matrapazlak.Po principu: Nemam ali mogu da ti nabavim.Drugim recima,prodavanje magle.

  • Ovo je gore nego 90 -tih

    21:40 // 30. 4. 2023.

    Sam naziv im govori da su do koske Senzacionalni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: