Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 7. 3. 2013.

"Forum": "Jugoistok" nudi nepovoljan sporazum

490x370-strujomer.jpg

Iz "Foruma" pozivaju dužnike da još ne sklapaju sporazum za otplatu duga u ratama sa “Jugoistokom” jer je "nesprovodiv, neustavan i nepošten", pa od Vlade traže njegovo preispitivanje i odlaganje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Anwalt

    13:19 // 7. 3. 2013.

    Nikako ne sklapati sporazum sa distribucijom. Evo jedan mali pravni savet uz to i besplatan: za pocetak placati redovna zaduzenja (tekucu potrosnju)zatim kad god mozete a najbolje bi bilo jednom mesecno uplatiti sumu za racun od pre godinu dana i navesti na uplatnici ( na primer racun za 3. mesec 2012) i tako dok ne izmirite i ne dokumentujete da ste platili sve racune za poslednjih godinu dana. Drugo: ne dozvoliti da vam iskljuce struju pri tom se sluzite svim mogucim sredstvima jer niko nema pravo da vam iskljuci struju bez sudskog resenja, izvrsitelja i policijskog obezbedjenja sve ostalo se tretira kao neovlasen upad na privatni posed tako da ih najurite slobodno. Ako vas tuze za dugovanja starija od godinu dana u odgovoru na tuzbu istaknite prigovor zastarelosti i to je to. Ako smo pravna drzava radicemo po pravu a na na osnovu pretnji i prinuda monopolista!!!

    • bvs

      14:25 // 7. 3. 2013.

      S obzirom da država povlašćuje jednu stranu prilikom sudskog poravnaja (naime ne dozvoljava sudsko poravnanje, proglašavanjem sudova nenadležnim)da li to znači da treba da građani uzmu pravdu u svoje ruke (motke. vile i osttalo hladno, podgrejano, toplo i vrelo oruđe)

    • vlada

      14:28 // 7. 3. 2013.

      Loši su ti saveti "pravniče". A ovo drugo, imaš pravo da ih bez sudskog rešenja ne pustiš na posed da ti isključe struju ali činiš sebi medveđu uslugu jer na strujomeru možeš da se priključiš sam (neovlašćeno) a aj da vidim ko će da se penje na banderu kad ti tamo preseku žice.

  • lidija

    14:56 // 7. 3. 2013.

    ako smo pravna drzava struja bi trebala da se plati koliko se potrosi, nemojte daplatite telefon jedan mesec ,sledeceg je iskljucenje.Oni koji imaju velike racune,neplacene oni struju i trose na veliko,ja ne radim ali struju moram da platim, jer sam je trosila.

    • bojan stojanovic

      18:20 // 10. 3. 2013.

      gospođo, ja zadnjih 5 god plaćam redovnu potrošnju, tj od kad sam se oženio i ušao u jednu staru kuću da živim, ali na to brojilo je postojao neki dug koji datira još iz vremena bombardovanja, svejedno, objasnite mi kolika je to kamata, ako je u vreme kad sam se uselio u tu kuću "početni" dug iznosio 130.000 a danas 400.000 a pri tom sam svo vreme plaćao koliko sam trošio??? Ako mi nađete makar jednu banku (bilo koju) koja ima toliku kamatu častim vas večerom!

  • o18

    18:15 // 7. 3. 2013.

    Ali kada seku struju oni me ulaze na privatni posed nego seku sa bandere a niko ih ne moze spreciti jer je bandera u njihovom vlasnistvu. Tako da je nemoguce spreciti prekid dalje isporuke elektricne energije do kuce ili stana.

  • dragan

    23:44 // 7. 3. 2013.

    Gospoda iz EPS-a treba da se zapita kako je doslo do ovih dugovanja, a ne da vrse ovaj harac nad narodom.Ovom nepromisljenom odlukom ugrozavaju zdravlje i zivot ovom napacenom narodu, to je trebalo ranije da se resava a ne sad sa ovolikim dugovanjima.Samo sede po kancelarijama pricaju price i gledaju kako da uzmu pare ljudima koji jedva krpe kraj sa krajem.Neka srede prvo Drzavu i neka se pobrinu za nas obicne smrtnike pa nek onda resavaju ovaj problem.

  • Vladica Veljkovic

    19:52 // 11. 3. 2013.

    Slusali su Zivkovica i Baneta da ne placaju struju i komunalije a sad im neko drugi kriv.Ni EPS nije u pravu i oni preterase sa kamatama i pljackama.Posteno koliko kilovata potroseno puta sadasnju cenu i to je to Ja sam "redovan platisa"koliko mogu sa primanjem od 14000din.mesecno

  • Zoran Rajković

    12:33 // 14. 3. 2013.

    prvenstveno treba istaći u javnost tekst vladine preporuke
    pa zatim uredbom vlada treba da naloži epsu da otpiše sve kamate bezuslovno plaćanje dugovanja na rate u zavisnosti od primanja dužnika a dužnicima koji ne potpišu ugovore ili ne plaćaju potrošnju ubuduće seći struju pa makar i za 50 dinara jedino tako i samo tako će biti pravedno

  • srdjan nikolic

    13:40 // 4. 4. 2013.

    Koliko placas , sve vece racune dobijas, i nikada ne mozes izaci iz dugovanja - to je politika EPSA . I ova prevara za otpis kamate, ko to vise moze da izdrzi.Jedva su cekali , i vec seku struju na veliko, nikog ne zale . Meni su nabili petoduplo vise kamate, nego sto dugujem potrpsnju, a obican radnik EPS-a ima vecu platu od prosvetnog radnika. Nisam pravio ugovor , jer nemam s cim da placam ogromne mesecne rate.seku sirotinji, ko ima para on sredi. ja hocu da platim potrosnju , ne bezim od toga , ali ogromnu kamatu nemam cime, ali to njih ne interesuje. zeleo bih savet, sta bih tuzbom protiv njih mogao da uradim. veliki poz...

  • Goran Ristic

    16:28 // 26. 9. 2013.

    Molim vas, da li neko moze da mi pomogne ili da mi da savet u vezi problema sa placanjem struje. 2012 sam platio 102.500.00 din ali racun se nije smanjio. U EPS-u nisu hteli da mi pomognu. Sta raditi?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: