Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 18. 2. 2015.

| Ekonomija

Forum: Smanjite januarske račune za grejanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Toplana zaračunala istu cenu za dva različita meseca; Foto: Arhiva JV

Centar za zaštitu potrošača “Forum” zatražio je od niške Toplane da račune za grejanje za januar umanji, jer je prema novim višim cenama obračunat i period pre poskupljenja.

Naime, nove cene daljinskog grejanja u Nišu su na snazi od 1. januara 2015. godine. Međutim, očitavanje potrošnje se vrši za period od polovine decembra, do polovine januara.

forum23.jpg Iz "Foruma" u ime građana traže ispravke računa; Foto: Arhiva JVU “Forumu” kažu da su u Toplani i decembarski deo računa obračunali po višim cenama iako je tada na snazi bila niža cena grejanja.

Budući da se nova veća cena grejanja primenjuje od 1. 1. 2015. godine, bilo je potrebno da se tog dana i izvrši očitavanje utroška toplotne energije i da se nova cena zaračuna samo za dane u mesecu januaru, a ne i za dane u mesecu decembru, kako je u računima prikazano - poručuju iz “Foruma”.

Iz ovog udruženja koje brine o potrošačima naglašavaju da je u decembru bilo čak i više dana nego u januaru i da to dodatno uvećava obavezu Toplane da umanji račune.

U dopisu, koji je u formi zvaničnog zahteva za ispravku računa poslat Toplani, naveden je i Član 5. Pravilnika o načinu raspodele i utrošku toplotne energije gde, između ostalog, piše da se očitavanja vrše svakog meseca, ali i prilikom promene cena.

Veliki broj građana, tvrde u “Forumu”, imao je primedbe na januarske račune.

Pored lošeg obračuna, mnogi i dalje plaćaju skuplje zbog ugrađenog kalorimetra, a najnezadovoljniji su ipak oni bez merača u stanu, jer plaćaju duplo skuplje grejanje zbog takozvanog “korektivnog faktora”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marinko

    21:33 // 20. 2. 2015.

    ja sam iza radijatora zalepio aluminijumsku foliju i gotovo prepolovio racun za struju, i mogu vam reci da sam veoma zadovoljan !!

  • ajston

    23:34 // 19. 2. 2015.

    gosp.korisnici daljinskog grejanja u Nishu,panchevci se bune zato shto je kod njih dalj.grejanje 95d.po kvm.a moj rachun za januar u Nishu je 250d.po kvm.Eto kako i ko vodi ovaj posrnuli grad u propas

  • Pera

    20:11 // 19. 2. 2015.

    Ja imam srecu da moj stan ima svoj kalorimetar i zbog toga sto mogu traziti da otkazem uslugu grejanja, a to cu uciniti od 1. Marta. Struju ne mogu potrositi za 12000 da se grejem ceo mesec na struju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: