Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 5. 8. 2014.

| Ekonomija

Garaže “Niš-ekspresa” na novoj adresi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nis-ekspres-camurlijski-put.jpg
Počela gradnja novog kompleksa "Niš-ekspresa" na Čamurlijskom putu

Na Čamurlijskom putu počela je izgradnja novog kompleksa “Niš-ekspresa” gde će biti prebačena garaža sa Bulevara Nemanjića. Još nije poznato šta će biti izgrađeno na staroj lokaciji.

Svečanim polaganjem kamena temeljca otpočeli su radovi na izgradnji poslovno-servisno-parkirnog kompleksa “Niš-ekspresa”.

kamen temeljac Kamen temeljac položili su generalni direktor Zoran Jovanović, "Niš-ekspresa" i Ljubomir Slavković, zamenik gradonačelnika Niša

Prostor zahvata površinu oko 37.000 kvadratnih metara, a predviđena je da izgradnja administrativne zgrade sa dispečerskim centrom, servisne hale za poporavku i tehnički pregled vozila, parkinga i energetskog postrojenja.

- Gradiće se poslovna zgrada “Niš-ekspresa” na 1.400 kvadrata, zatim servisno-remotni kompleks za održavanje i proizvodnju autobusa. Predviđen je i parking za autobuse - rekao je Zoran Jovanović, generalni direktor “Niš-ekspresa”.

tabla Na tabli sa informacijama o radovima za rok završetka navodi se "avgust 2014. godine"

Iako se na tabli sa informacijama o radovima navodi da je rok završetka gradnje “avgust 2014. godine”, to će verovatno biti probijeno.

- Verujem da ćemo završiti početkom drugog kvartala sledeće godine, ako nas nešto ne omete - dodao je Jovanović.

Vrednost investicije, kaže Jovanović, je oko 5.000.000 evra.


“Delta siti” na Bulevaru Nemanjića?

Površina na kojoj je sadašnja lokacija garaže pripada “Niš-ekspresu”, ali još nije ozvaničeno šta bi moglo da zameni ovaj kompleks.

Iako je ranije bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio da će se na sadašnjoj lokaciji garaže izgraditi šoping centar “Delta siti”, to još nije zvanično potvrđeno.

- Ne znam ko je investitor. Znam da je ranije u kombinaciji bila “Delta”. Što se Grada tiče, mi bismo voleli da to bude “Delta”. Nemamo nikakve predrasude ni prema kompaniji, ni prema gospodinu Miškoviću. Važno je da se tamo napravi lep poslovni prostor, da se ukrasi grad i dobije neki market koji bi poboljšao život građana. Koji god investitor dođe, imaće podršku od Grada u obezbeđenju papira, požurivanju administracije - rekao je Ljubomir Slavković, zamenik gradonačelnika Niša.

Prema preliminarnim razgovorima, kako kaže Slavković, “na toj lokaciji bi trebalo da bude izgrađen tržno-poslovni centar, ali je moguća i gradnja nekog hotela”.

- To su naznake od pre godinu dana, možda je investitor nešto promenio. Lokacija na kojoj je sada “Niš-ekspres” ima dobru saobraćajnicu, blizu je reke, logično je da će se investitor opredeliti za neki tržno-poslovni centar i hotel koji Nišu nedostaje kada su velike manifestacije u toku - dodao je Slavković.

Priča o izgradnji Delta sitija u Nišu počela je još sredinom 2008. godine kada je Niš-ekspres prodat konzoricjumu koji čine radnici tog preduzeća i kompanija Delta rilestejt.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lepojev Zdravk

    23:25 // 27. 10. 2016.

    Sve pohvale za predpostavljene,koji stoje ispred lmea N Ekspres.

  • laki

    21:59 // 11. 8. 2014.

    Ne objavljujete više komentare reko franko dosta

  • Bivši radnik

    07:21 // 8. 8. 2014.

    Ko je kupio Niš-ekspres da se prati trag novca.Članovi konzorcijuma koliko su uplatili a koliko je prikazano ugovorom,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: