Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 26. 7. 2019.

| Ekonomija

Gašenje preduzeća "Aerodrom Niš" i dalje "u magli"

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
aerodrom šalter
JP "Aerodorm Niš" odlazi u istoriju; foto: JV

Koliko će zaposlenih iz preduzeća Aerodrom Niš preći u Aerodrome Srbija, šta će biti sa rukovodiocima preduzeća koje se gasi, da li će biti novih zapošljavanja i brojna druga pitanja i dalje “vise u vazduhu”, jer na njih niko od nadležnih ne odgovara. Za Mladena Jovanovića iz NKD-a je pripajanje niškog preduzeća Aerodromima Srbija simbol potpunog preuzimanja aerodroma od strane Beograda i Ministarstva saobraćaja.

Skoro nedelju dana je prošlo od informacije da JP Aerodrom Niš postaje deo Aerodroma Srbije, koju je agenciji Beta dao direktor novog preduzeća Mihajlo Zdravković.

Osim toga, o gašenju nšikog preduzeća koje postoji već 20 godina i pripajanju novoformiranom, i dalje se ne zna nijedan detalj.

Novinari Južnih vesti su pitanja poslali niškom Aerodromu pre nekoliko dana, ali odgovora i dalje nema.

Direktor novog preduzeća Zdravković je novinare uputio na zvaničan mejl za komunikaciju sa medijima Ministarstva saobraćaja. Pitanja su, takođe poslata pre nekoliko dana, ali odgovori ne stižu.

Jedino što je on rekao Beti jeste da će novo preduzeće preuzeti zaposlene, ali ne i koliko njih.

Posle pripajanja, u Nišu će postojati samo jedno privredno društvo, preduzeće Aerodromi Srbija. Ovo preduzeće će preuzeti zaposlene u JP Aerodrom Niš i biće operater na niškom aerodromu - rekao je Zdravković za Betu, a prenose brojni mediji.

Zato su i dalje “u magli” sve informacije vezane za broj radnika, rukovodioca, visinu plata, a ne zna se ni tačan datum kada će i zvanično JP Aerodrom Niš prestati da postoji.


Jovanović: Cela farsa se vidi u tome što mora da se pita Beograd

Jedan od najglasnijih prošlog leta, u vreme kada se “branio” aerodrom, Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kaže da se cela farsa oko poklanjanja vazdušne luke ogleda u tome što novinari pitanja i dalje šalju na mejl Ministarstva saobraćaja.

VAK-5678 Jovanović kaže da je to simbol potpunog preuzimanja; foto: Vanja Keser

Za sve informacije moramo ipak da pitamo Vladu Srbije i Beograd. Tu se vidi cela ta farsa oko oduzimanja aerodroma Nišu i navodnog prebacivanja novoformiranog preduzeća Aerodromi Srbije u naš grad - kaže Jovanović.

Sam čin gašenja JP Aerodrom Niš je simbol potpunog preuzimanja niške vazdušne luke, što je, kako kaže, bila ideja Beograda od same izgradnje niškog aerodroma.

Bivši gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, koji je rukovodio gradom u vreme izgradnje aerodroma, pričao nam je da je Beograd u startu imao taj nadmeni stav i želju da nešto sprečava. Čuli smo i druge gradonačelnike koji su rekli da je bilo pokušaja i gašenja i gušenja. Ovo je sada samo simbol potpunog preuzimanja niškog aerodroma - kaže Jovanović.

To što navodno novo preduzeće vode Nišlije, kako kaže Jovanović, to su "samo izvođači radova Vlade Srbije".

Podsetimo, država je, i pored protesta Nišlija, zvanično postala vlasnik niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u avgustu prošle godine.

Od tada se beleži pad broja putnika, a uvedeno je i 12 novih linija iz Niša koje Vlada Srbije subvencioniše sa 5 miliona evra godišnje, a prevoznik je Air Serbia.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    16:45 // 28. 7. 2019.

    Jedina zemla na svetu koja se decenijama bavi starim temama, a ne pravim aktuelnim problemima, jer su ti danasnji aktuelni veoma zastareli kao prosek nase nacije.

  • ???

    14:20 // 27. 7. 2019.

    Samo da vam kazem,da raznorazne agencije reklamiraju letove Er Srbije po 29,876 din.Da li kompanija to kontrolise i da li znaju da su oni koji im prodaju karte - NEPISMENI.Kakva kompanija,takvi i saradnici.Nude prodaju na 6 rata,na cekove.

  • Niskotarifni sporazum

    10:07 // 27. 7. 2019.

    Kako to radi aerodrom u Banja Luci od 1998 godine i uspesno posluje, a ovaj nas ne moze nekoliko godina?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: