Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 30. 1. 2015.

| Ekonomija

Goran Cvetanović - putujući gradonačelnik

Autor:D. Marinković, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Cvetanovic-put-oko-sveta
Karikatura: D. Stojanović/Politika

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) je za dve i po godine, koliko je na vlasti, obišao gotovo čitav svet i na službenim putovanjima proveo punih 90 dana - ali za to vreme u Leskovcu nije bilo nijedne strane investicije.

On je u ime građana Leskovca obišao skoro celu Evropu, kao i deo azijskog i afričkog kontinenta, a samo u Kini je proveo čak 30 dana.

Južnim vestima je iz kabineta gradonačelnika dostavljen pun spisak putovanja, a taksativno je navedeno i koliko je dana u kojoj državi i kom gradu proveo.

Na putovanja je odlazio ne samo kao gradonačelnik Leskovca, već i kao član Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, član Predsedništva Srpskog lekarskog društva, član Odbora Evropske komisije - odgovaraju iz kabineta.

Cilj svih putovanja je, kažu u kabinetu, "predstavljanje Leskovca kao povoljnog mesta za investiranje".

Međutim, nijedan investitor iz zemalja koje je obišao do danas nije uložio ni evro u Leskovac i nije otvoreno gotovo nijedno realno radno mesto za oko 22.000 nezaposlenih Leskovčana.


Na udaru opozicije

Česta putovanja, koja traju i po mesec dana, na meti su opozicije i razlog za prozivke na društvenim mrežama. Ipak, prvi čovek Leskovca se na to ne obazire, a na zvaničnom gradskom sajtu se hvalio i svojim privatnim posetama Istanbulu. Cvetanovic-u-Turskoj ..u svatovima; Cvetanović u Turskoj

Tako je pre godinu i po dana sa saradnicima nekoliko dana boravio u Istanbulu na poziv vlasnika "Džinsi Srbija", turskog biznismena Tanera Bujkačina.

Povod posete bila je želja da gradonačelnik Leskovca prisustvuje venčanju jednog od njegove dece - piše na sajtu Grada.

Bio je kao predstavnk grada i u Alžiru, na karnevalu u bugarskom gradu Perniku i na karnevalskim konferencijama na Kipru, u Hrvatskoj i San Marinu. Zatim, na Sajmu privrede u Nemačkoj, predstavljao je grad u Austriji i Italiji i u Švedskoj. Objavljivane su i fotografije iz Pariza, dok je u Brazilu bio na skupu sociologa.

Veliku buru podiglo je i njegovo putovanje u Čikago, gde je proveo pet dana, a opozicija je tvrdila da je reč o poluprivatnoj poseti. Zbog prekookeanskog leta pomereno je i obeležavanje Dana oslobođenja Leskovca, koje se umesto 11. održalo 9. oktobra.

Kako neko daje sebi za pravo da proslavu pomera na 9. oktobar, koji nema istorijski značaj, i da li putovanje na manifestaciju za koju niko nije čuo može da bude razlog za falsifikovanje istorije? - pitao je tada poverenik DS Saša Stojanović.


Gradonacelnik-u-Parizu Le maire de Leskovac a visité Paris; Foto: FejsbukKoliko je to koštalo građane?

Tačna cifra utrošena na putovanja gradonačelnik nikada nije zvanično saopštena.

Ipak, prema podacima iz zvanične revizije Budžeta Leskovca na službena putovanja gradonačelnika i njegovih saradnika u zemlji inostranstvu je samo u 2013. godini potrošeno 326.000 evra!

Ukupni troškovi službenih putovanja u zemlji i inostranstvu, računajući i troškove benzina su 250.000 evra, a troškovi reprezentacije 76.000 evra, navodi se u izveštaju.

Inače, u odgovoru iz kabineta Cvetanovića Južnim vestima insistirano je da se naglasi da je put u Kinu (onaj najduži, od 30 dana) finansiran od “kineske strane”.

Gradonačelnik je nakon povratka dnevnice s ovog putovanja podelio najboljim đacima i studentima - piše u saopštenju.

Od početka 2015. godine Goran Cvetanović nije otišao ni na jedno službeno putovanje, ali je pre nedelju dana najavio da će ubrzo posetiti "jednog poznatog privrednika u Republici Srpskoj".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zok

    09:20 // 15. 3. 2015.

    Kakav narod (leskovcani), takva vlast (cvetanović).

  • RM

    12:22 // 9. 2. 2015.

    Bilo bi mu pametnije da natera ove da očiste ovaj prljavi grad.Naj prljaviji grad u Srbiji.

  • thretu

    06:32 // 2. 2. 2015.

    ahahahhah kakva slika iz Pariza......komplet b----a

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: