Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 28. 8. 2020.

| Ekonomija

“Gorica” čišćenje Novog groblja delegirala privatnoj firmi za 1,3 miliona dinara, kažu - nemaju radnike

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Novo groblje trava grob
Stare slike koje treba da iskoreni novo preduzeće koje čisti; foto: čitateljka

Za održavanje zelenih površina na Novom groblju Javno komunalno preduzeće Gorica angažovalo je privatnu firmu iz Obrenovca na tenderu vrednom 1,3 miliona dinara. Direktorka ovog javnog preduzeća Dragana Stevanović kaže da je posao poveren nekom drugom jer Gorica nema dovoljno radnika da bi valjano uradila ovaj posao.

“Ništa senzacionalno” - tako posao opisuje v. d. direktorka koja kaže da je ovakvu praksu nasledila i da je slična javna nabavka bila i ranijih godina.

Za uklanjanje vegetacije i usluge plevljenja i uništavanja korova oko grobnih mesta i pristupnih staza, kako piše u ugovoru, angažovana je firma "Kedić AM" iz Obrenovca po ceni od 1.320.000 dinara.

Oni su imali najbolju ponudu - rekla je Stevanović.

Za one koji se pitaju zašto Gorica plaća drugoga, umesto da sama završi posao, direktorka Stevanović objašnjava da oni imaju samo 108 radnika i da oni rade na groblju i u kapeli na poslovima sahranjivanja, pa nemaju kapaciteta da čiste korov. Odgovara i da od 108 radnika njih 23-24 radi u administraciji.

Naši radnici su zaduženi da održavanje površina između grobova, taj razmak između grobova do 3 metra, a radnici Medijane za ostalo zelenilo - objašnjava Stevanović.

JKP Mediana ima znatno više radnika od Gorice, a mogućnost da Mediana čisti groblje, a ne privatna firma, Stevanovićeva ne komentariše, uz objašnjenje da je takav dogovor ranije postignut - Mediana da čisti velike površine, a Gorica manje na Novom groblju, koje se prostire na 70 hektara.

Podsetimo, Gorica je jedno od najproblematičnijih gradskih preduzeća - godinama je prate dugovi, sporovi sa radnicima, smene u rukovodstvu, kašnjenja plata, bilo je i štrajkova, a uzbunjivač Rade Rašović je izgubio i posao.

​Ipak, nova v. d. direktorka Dragana Stevanović rekla je krajem februara da radnicima ne kasne plate i tvrdila je da je finansijska situacija stabilna.

Tendere Gorice, među kojima i ovaj o čišćenju koji su dobili Obrenovčani, možete pogledati ovde.

* greškom pri čitanju dokumentacije prvobitno je napisano da je vrednost tendera blizu 2 miliona dinara, a najviša ponuda je bila 1.920.000, dok je najniža, ona prihvaćena, iznosila 1.320.000 dinara. Izvinjavamo se na nenamernoj grešci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bravo za SPS

    07:24 // 1. 9. 2020.

    Kad im trebaju pare za plate daj Medijano, kad treba džabe kositi, daj Medijano, ali kad imaju pare daj ih nekoj firmici iz Obrenovca!?

  • Не могу да верујем докле иде бахатост

    16:15 // 28. 8. 2020.

    Град Ниш опредељује средства и откупљује парцеле поред и око Новог гробља за потребе проширивања Новог гробља.Значи пре него се огради, парцела је плаћена из буџета.Онда када грађани треба да сахране своје ближње морају у кешу да плате,релативно скупу цену гробног места,које је већ плаћено.Плус цена редовног одржавања,наплате паркирања итд, итд. И паре их нема?! Не могу да разумем?А, Старо гробље?

  • Назадњачке лопуже финасисти

    16:14 // 28. 8. 2020.

    Није Горица једини пример,на овакав начин се урушавају државна предузећа,подкрада Држава,а убире наш новац у руке приватних фирми и агенција отворених преко ноћи;Трећа лица обављају послове и у ЕПС-у ,Телекому;За то страначке газде убиру добар новац,плаћају мизерно своје раднике;

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: