Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 9. 1. 2019.

| Ekonomija

“Gorici” opet "progledano kroz prste" - odloženo vraćanje dugova drugim preduzećima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pare
Imaju dve godine da vrate 135 miliona; foto: JV

Čak 135 miliona dinara, koja duguje Objedinjenoj naplati, Direkciji za javni prevoz, JKP Naissus i JKP Mediana, koje je trebalo da počne da vraća početkom ove, kako je odobrilo Gradsko veće Niša, Javno komunalno preduzeće Gorica vraćaće tek 1. januara 2020. godine, a rok da vrati dug je dve godine.

Preduzeće “gubitaš”, koje je poznato po finansijskim problemima poslednjih godina, a koje je nedavno iz gradskog budžeta dobilo 70 miliona dinara, opet je od Grada dobilo olakšicu.

Kako je pojasnio Hranislav Đorđević iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, Gorica je krajem decembra tražila da pare koje duguje Objedinjenoj naplati, Direkciji za javni prevoz, Vodovodu i Mediani, počne da vraća tek sledeće godine.

JKP Gorica Niš je dopisom od 21. decembra 2018. zatražilo saglasnost Gradskog veća za odlaganje vraćanja pozajmice navedenim preduzećima čime bi se omogućila otplata duga u 24 mesečnih rata počev od 1.1.2020. godine - navodi Đorđević.

Većnici su bili "za" ovu odluku, a Bratislav Vučković koji u Gradskom veću brine o komunalnoj delatnosti kaže da je reč o 135 miliona dinara, od čega najviše novca Gorica duguje Mediani.

Ova finansijska olakšica za preduzeće koje godinama najlošije posluje u Nišu, prema oceni Vučkovića, mogla bi da bude “početak ozdravljenja Gorice”.

U zadnjih nekoliko meseci zaista nemamo problema sa funkcionisanjem tog preduzeća. Ovom odlukom se definiše da se taj dug prema javno-komunalnim preduzećima reprogramira od naredne godine na 24 mesečne rate, što se ja nadam da će Gorica ispoštovati taj dogovor, obzirom da se zaista nalazi na jednom dobrom putu oporavka - priča Vučković.

Vučković kaže i da radnici “normalno primaju plate”, da je situacija stabilna i da su pri kraju rešenja sporova sa radnicima - u toku je 240 predmeta koja se rešavaju medijacijom.

U ovoj godini nas očekuje možda i neka novina u funkcionisanju Gorice, a to je preuzimanje određenih grobalja u nadležnost Gorice i povećanje nekih poslova, uz ono što ide redovno, a to je smanjenje troškova - dodaje Vučković.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Gorici odlaže vraćanje dugova, jer je i 2016. godine Gradsko veće odobrilo da sa zakašnjenjem počne da vraća novac koji je pozajmljivala od drugih javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    14:39 // 10. 1. 2019.

    Odmah svim zaposlenima, osim izvršnim radnicima, smanjiti platu na minimalcu, i neće biti dugovanja, prosto kao pasulj!

  • sivo-ekonomista

    09:42 // 10. 1. 2019.

    A mogu li ja da ne plaćam komunalije i tražim da se odloži naplata za sledeću godinu?

  • Stojko

    08:24 // 10. 1. 2019.

    Vučkoviću, dobar ste privrednik ali u izjavi Vašoj, ima politike / lokalne /, prljave. Držite se pravog puta - ekonomije. Izdignite se od političara, secikesa i prišipetlji stranačkih. Ako je moguće, dabome. Još bi, o ponečemu, ali će botovi početi da arlauču.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: