Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 8. 12. 2022.

| Ekonomija

Grad Niš: Vodovod jedini negativno poslovao, gubitak im je 17 miliona

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
gradsko veće
Kredit, dugovanja i finansijski gubici; foto: JV/T. T.

Od 9 niških javno komunalnih preduzeća sa finansijskim gubitkom jedino je poslovalo JKP "Naissus", navode iz Grada. Iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove potvrdili su da je preduzeće kreditno zaduženo 309 miliona dinara, dok je gubitak u ovoj godini oko 17 miliona dinara.

Nakon što je v. d. direktora JKP Naissus Goran Milosavljević negirao navode gradonačenice da nisu opravdali više od 300 miliona dobijenih od Grada, o poslovanju tog preduzeća raspravljalo se i na Gradskom veću.

Dušica Janojlić v. d. načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, rekla je da je u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine negativan finansijski rezultat, odnosno gubitak, iskazao je samo Vodovod, nasuprot ostalim komunalnim preduzećima.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski pozvala je svoju pomoćnicu za komunalne delatnosti Vladislavu Ivković, da se već naredne nedelje sastane sa direktorima svih javno komunalnih preduzeća i da sa onima koji nisu dobro poslovali "ozbiljno porazgovara" kako će poslovati 2023. godini.

Svoj komentar na poslovanje Naissusa dala je v. d. zamenica načelnika Uprave za finansije Nina Ilić.

Negde oko 300 miliona dinara im je kreditno zaduženje, a oko 17 miliona gubitak u ovoj godini. Napomenula bih da Grad Niš u ovom trenutku ima kreditno zaduženje od 5 miliona evra, to je negde oko 590 miliona dinara, što je u odnosu na jedno javno preduzeće zanemariva cifra - rekla je Ilić.

Ona je istakla da Grad Niš ovog trenutka može da izmiri obaveze prema bankama kod kojih ima kredite, ali da je to nepotrebno jer Grad ima vrlo povoljne kamatne stope, pohvalila se Ilić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mariola

    11:51 // 10. 12. 2022.

    Prethodna dugogodišnja dugovanja ogromnog broja firmi pod stečajem ili koje su ugašene gde je prosto nemoguće izvršiti naplatu a gde se ta ista potraživanja prikazuju kao dobitak dovodi preduzeća u vrlo nezahvalnu situaciju. Krivca ne treba traziti samo u ovoj rukovodećoj "garnituri". A radnici da primaju BEDU od plate za koju se ozbiljno zaznoje to je tačno.

  • Seljak

    08:54 // 10. 12. 2022.

    Kako je vodovod i kanalizacija jedini gubitaš, ako znamo da mafijaši iz Gorice konstantno friziraju završne račune, da Toplana dobija skoro 200 miliona od Grada, za navodno nabavku mazuta(kao da su građani ovce, da ne znaju koliko treba mazuta i po kojim cenama), da Medijana dobija 50 miliona za šta??? Menadžment svih JKP i JP, je totalno nesposoban i treba ih menjati sve.

    • Torpedo

      19:34 // 11. 12. 2022.

      "Kad porastes, kasce ti se samo" ! Razlika izmedju seljaka i selca je ogromna !

  • Radnik preduzeća

    13:07 // 9. 12. 2022.

    Kako bre mogu da posluju sa gubitkom kad se svaki mecec mladim radnicima uzimaju pare za stranku od 500 pa do 3000 u zavisnosti od primanja to su ciste pare nema tu gubitka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: