Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 4. 2. 2019.

| Ekonomija

Grad Niš kasni sa plaćanjem računa za komunalije za socijalno ugrožene

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Centar za socijalni rad Sveti sava Niš
Veće odlučilo novi reprogram duga Centra prema JKP "Mediani"; foto: Čitalac

Centar za socijalni rad duguje Javnom komunalnom preduzeću Mediana oko 40 miliona dinara. Ovu sumu plaćaće na rate tek od januara sledeće godine, a radi se o parama kojima se subvencionišu korisnici socijalne pomoći za račune za komunalije.

Oni koji primaju socijalu preko Centra za socijalni rad Sveti Sava, imaju pravo na umanjenje računa od 30 % i to za grejanje, vodu ili đubrarinu. Onima koji nisu sposobni za rad računi se umanjuju u potpunosti.

Međutim, usluge koje ti ljudi dobijaju od niških javnih preduzeća se ipak naplaćuju, ali ne njima, već Gradu i to preko Centra za socijalni rad. Kako je, prema rečima direktora Centra Zorana Jovića, kašnjenja u isplatama Mediani bilo još od 2010, pre nekoliko godina napravljen je presek stanja duga, prema preporuci državnog revizora, i sklopljen je reprogram duga prema ovom preduzeću. U međuvremenu su, objašnjava Jović, plaćani i redovni računi i dugovanja po reprogramu, a trebalo bi da se isplati poslednja tranša.

Utvrđeno je ukupno dugovanje i krenulo se u reprogram i ovo je zadnja tranša koja je ostala za reprogramiranje, oko 40 miliona dinara - rekao je Jović.

Gradsko veće je sada odlučilo da se naplata odloži do januara 2020. godine.

Preporučuje se JKP Mediana Niš da odloži naplatu svojih potraživanja zaključenjem Aneksa II Sporazuma o reprogramu duga sa Centrom za socijalni rad Sveti Sava Niš, na način da se otplata dugovanja izvrši u 72 jednake mesečne rate, počev od januara 2020. godine - navodi se u zaključku Veća.

Iz Gradskog veća se čulo da je Mediana trenutno u mogućnosti da odloži naplatu, a da je ovo neophodno zbog boljeg "finansijskog ambijenta".

Zbog poboljšanja finansijskog ambijenta u Gradu, Mediana ima mogućnosti da to reprogramira da ne bi zastarela potraživanja - rečeno je iz Gradskog veća.

Podsetimo, Mediana je više puta izlazila u susret i drugim preduzećima koja su imala finansijske poteškoće, kao što su Gorica i Tržnica. I naplata dugova od Gorice je odlagana više puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Onako po zakonu

    07:14 // 7. 2. 2019.

    To se nikada nije stvarno ni placalo. Samo se tako kaze.

    • Ouzo

      18:18 // 7. 2. 2019.

      Sve ce to korisnici da plate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: