Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 9. 1. 2024.

| Ekonomija

Grad Niš najavio tendere za rekonstrukciju dva vrtića, Kule, Oficirskog i Učiteljskog doma

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kula
Kula na Paliluli je godinama zapuštena i ruinirana; foto: čitalac

Rekonstrukcija "Medikoterapije" u Čairu i nekadašnjeg restorana "Lipov lad" i njihova prenamena u vrtiće, obnova kule na Paliluli, Oficirskog doma, kao i pretvaranje Učiteljskog doma u Omladinski centar - projekti za koje Kancelacija za lokalni i ekonomski razvoj planira da raspiše tendere krajem februara i početkom marta.

Kako bi, kako se navodi u dokumentaciji, skratili rok za prijem ponuda, iz KLER-a su objavili "prethodna informativna obaveštenja" o javnim nabavkama koje planiraju. Ova obaveštanja mogu služiti samo za informisanje o nameri, tako da u njima nisu navedene cene i rokovi za ove rekonstrukcije. Najavljeno je za će nabavka za Kulu i Učiteljski biti raspisana 29. februara, a za vrtiće 4. i 5. marta.

Budžetom za ovu godinu planirana je adaptacija nekadašnjeg restorana "Lipov Lad" u Naserovoj ulici u Nišu i zgrade "Medikoterapije" u Čairu, najavljeno je još ranije iz niške Kancelarije za lokalni ekomonski razvoj.

Važno je napomenuti da je objekat Mediko terapije planiran za gotovo 500 mališana čime ćemo anulirati listu čekanja - rekao je tada direktor KLER-a Dušan Radivojević.

uciteljski Učiteljski dom postaje Omladinski centar; foto: MIRCNajavljeno je i da će u prvoj četvrtini 2024. godine početi rekonstrukcija niškog Učiteljskog doma koji će postati Omladinski centar. Potpisivanjem ugovora Ministarstvo turizma obavezalo se da će izdvojiti 95 miliona dinara za otvaranje centra, a Dušan Radivojević iz KLER-a ističe da su deo finansija koji je u obavezi Grada Niša budžetski planirane za sledeću godinu.

Tehničkom dokumentacijom predviđeno je da na prvom spratu budu multifunkcionalne sale, garderoba i kancelarije, dok će se atelje za mlade umetnike, još kancelarija i prostor za animaciju i relaksaciju korisnika nalaziti u potkrovlju zgrade.

Iako je obnova objekta "Kula" bila najavljena i prošle godine, to se nije dogodilo, a i ovog puta na početku godine stoji među prethodnim obaveštenjima za tender KLER-a. Inače, kula u Ulici Svetolika Rankovića u Nišu, koja je Palilulcima nekada bila omiljeno mesto za okupljanje, godinama je zapuštena i ruinirana.

Među najavljenim tenderima je i jedan za rekonstrukciju i sanaciju Ofircirskog doma, kao i za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju novih školskih terena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za @ VartehnologDA ali u ovom slučaju udomljenici iz

    21:36 // 10. 1. 2024.

    Tačno je ali udomljenici iz DS i G17 od rukovodioca sektora , šefova izmišljenih odseka za kapitalna ulaganja tu nema SNs

  • Var tehnolog

    21:08 // 9. 1. 2024.

    KLER najvece zlo Nisa ! Neradnici, prodavci magle,partijska prcija ... Udomili sebe i ukucane na drzavna jasla!

  • Pera

    15:32 // 9. 1. 2024.

    Biće para i za brata sa izgubljenom LK, i za kuma sa Lamborgini i za keramičara!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: