Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 13. 8. 2020.

| Ekonomija

Grad Niš oglasio licitaciju za lokale koje izdaje u zakup

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Niš
Ko će uzeti lokale?; Foto: JV

Javnim pozivom za nadmetanje Grad Niš otpočeo je licitaciju za poslovne prostore koje namerava da izda pod kiriju. Početne cene su različite - od 129 dinara po kvadratu u selima Kunovica, Gornja Studena, Prva Kutina i Mezgraja do cene od 2.155 dinara po kvadratu u Voždovoj ulici u centru Niša.

Poslednji rok za podnošenje prijava je 25. 08. 2020. godine, a razgledanje lokala obaviće se 18. avgusta. Na spisku ponuđenih prostora nalazi se njih 42.

Postupak javnog nadmetanja smatra se uspelim i u slučaju dostavljanja jedne ispravne prijave za učešće kojom se podnosilac prijave registruje i prisustvuje javnom nadmetanju i proglašava zakupcem ako prihvati početnu visinu zakupnine po kojoj se nepokretnost može dati u zakup. Ukoliko podnosilac prijave ne prihvati početnu visinu zakupnine, ili bude izabran za najpovoljnijeg ponuđača, a ne zaključi ugovor o zakupu gubi pravo na vraćanje depozita - navodi se u oglasu.

Lokali koji su u postupku restitucije izdaju se na 5 godina ili do rešenja agencije za restituciju.

Prijave se podnose Komisiji za sprovođenje postupka javnog nadmetanja preko Gradske uprave Grada Niša – Sekretarijata za imovinsko pravne poslove ul. Nikole Pašića br.24 kancelarija br.22 na prvom spratu, u vremenu od 8 do 15:30 sati ili preporučenom pošiljkom odnosno brzom poštom u zatvorenim kovertama na istu adresu sa naznakom “NE OTVARATI PRIJAVA ZA JANO NADMETANjE ZA DAVANjE U ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA“ s tim što sve prijave moraju biti dostavljene do poslednjeg dana roka za podnošenje prijava do 15:30 sati, bez obzira na način dostavljanja prijava - navode.

Podsetimo, način na koji Grad upravlja lokalima bio je i tema izveštaja Državne revizorske institucije i nije ocenjen dobro.

Nakon izveštaja DRI da Grad Niš loše upravlja poslovnim prostorom, na Gradskom veću doneta je odluka o reprogramu duga starim dužnicima koji iznajmljuju ili su iznajmljivali gradske prostore, po kojem će oni koji plate odmah sav dug dobiti oprost od 40%. Stara dugovanja sežu i u devedesete, navode iz Gradske uprave, iznose oko 230 miliona dinara, a do sada nisu naplaćena ni tužbama.

Kompletan tekst oglasa sa spiskom lokala možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kaktus

    16:13 // 14. 8. 2020.

    Koliko je dugovao zakupac za struju i kiriju za restoran na ulazu u Tvrdjavu(sa leve strane prvi

  • Mara

    06:38 // 14. 8. 2020.

    Čudno

  • Boza

    18:16 // 13. 8. 2020.

    Polovina tih lokala je bez struje bez strujomera bez vode.polovina njih je i u sporu sa drzavom a izvrsitelji stavili sapu na lokale obratite paznju.ja sam se opekao na tudjem dugovanju za struju 1000€ samo izvrsitelj je uzeo.sa drzavom nikakav dil vise

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: