Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 29. 6. 2018.

| Ekonomija

Grad Niš otpisao još 5 miliona dinara duga beogradskoj “Industriji obuće”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
pare
Novi otpisi dugova foto: Ilustracija

Nakon što je pre mesec dana otpisan dug od 5 miliona dinara Industriji obuće Beograd za zakup poslovnog prostora u Nišu, Gradsko veće odlučilo je da im otpiše još 5 miliona koje je ova firma dugovala za razne poreze i takse. Kako kažu u Gradskoj upravi, Niš otpisuje dugove po zaključku Vlade Srbije.

Preduzeće Industrija obuće Beograd privatizovano je juna 2016. godine, a Vlada Srbije zaključkom je ranije naložila lokalnim samoupravama da takve firme oslobode dugova zaključno sa godinom pre privatizacije.

Tako je danas novim vlasnicima ove firme otpisana naknada za korišćenje građevinskog zemljišta u iznosu od 1,26 miliona dinara, komunalna taksa za isticanje natpisa firme od 660 hiljada dinara, a ostatak do 5.133.046 dinara su potraživanja Grada za poreze na imovinu i zarade.

Rukovodilac sektora naplate u Sekretarijatu za lokalnu poresku administraciju u Gradskoj upravi Zoran Albijanić objašnjava da se para ne odriče samo Niš, već su to dužne sve lokalne samouprave, po centralnoj odluci Vlade.

Šta je tu malo loše... Oni prvo naprave ugovor, pa vam kažu vi otpišite, umesto obrnuto, da se zna šta ko duguje i koliko, pa na osnovu toga da se kaže da li će deo novi kupac da isplati ili neće. Ovde se obrnuto radi, prvo se napravi ugovor pa se onda rade otpisi - kaže Albijanić.

Dugovi su otpisivani i Mostogradnji, Galenici, Društvu za održavanje zgrada iz Beograda, a Albijanić kaže da ima najava da će se još firmi naći na ovoj listi.

Podsetimo, krajem maja Industriji obuće Beograd već je otpisano 5 miliona dinara, a jedan od većih oprosta duga dobila je Niška televizija, odnosno njeni novi vlasnici, u iznosu od 27 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    19:42 // 29. 6. 2018.

    Pokoniti Vladi Srbije zgradu pozorista,dom Armije,skupstinu Grada,kabinet Gradonacelnika,nek im se nadje,sirotinja je to!

  • Bruno

    17:18 // 29. 6. 2018.

    A što vlada RS nije otpisala dug grada za 157Ha zemljišta za koje je navodno dugovao grad, nego oteš Aerodrom u saradnji sa ovim veleizdajnicima grada

  • Aca

    16:20 // 29. 6. 2018.

    Bulatovic izgleda radi po nalogu da dokrajci ovaj grad totalno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: