Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 2. 9. 2014.

| Ekonomija

Grad Niš plaćao struju bifeima i prodavnicama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mesna
Mesna zajednica "Stanko Paunović" priključila "Gorču" na svoje brojilo, foto: nadji.info

Zaključno sa septembrom 2012. dug za struju 4 mesne kancelarije iznosio je 5,8 miliona dinara, dok je poslednji račun samo za Mesnu kancelariju u Jelašnici bio 9,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da su ovi ogromni troškovi mesnih kancelarija i mesnih zajednica otkriveni nakon kontrole posebno oformljene komisije gradskih uprava.

Kontrola je pokazala, kako kaže Perišić, da je Grad plaćao struju objektima kojima ne bi smeo da plaća.

- Mesna kancelarija u Donjoj Trnavi – neovlašćeno priključenje na instalacije električne energije za brojilo, od strane N.N. lica. Koristi se struja za potrebe bifea, reflektori na igralištu i prostor nekadašnje prodavnice. U Mesnoj kancelariji Stanko Paunović uklopni sat (tajmer) za međublokovsko ulično osvetljenje na ulazu u dvorište u "Gorči", priključen je za brojilo koje registruje električnu energiju utrošenu u mesnoj kancelariji, a u Donjem Komrenu se u suturenu mesne kancelarije takođe nalazi bife, a sve troškove plaća Grad - rekao je Perišić.

perisisc Kontrola pokrenuta na inicijativu gradonačelnika Perišića, arhivska fotografijaNavedene mesne kancelarije do septembra 2012. dugovale su ukupno 5,8 miliona dinara za struju. Ipak, rekorder je Mesna kancelarija u Jelašnici koja je strujom snabdevala repetitor mobilne telefonije.

- Utvrđeno je da se električna energija koristi za rad repetitora mobilne telefonije, a računi za izmirenje se dostavljaju Službi za održavanje Grada Niša. To je jedan stub, ograđen, za koji je došao račun za električnu energiju od 9,5 miliona dinara. Ne znam za koji vremenski period, ali nakon što sam ja podigao tenziju, onda su krenuli da proveravaju svaki račun - rekao je Perišić.

Sve utvrđene nepravilnosti prosleđene su javnom pravobranilaštvu, a jedan deo i Policijskoj upravi, tako da se o nečijoj odgovornosti, kako je pojasnio gradonačelnik, može govoriti tek nakon njihovih istražnih radnji.

Inače, razlog za pokretanje kontrole objekata na 58 lokacija u Niše bili su ogromni rashodi koje Grad imao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • olz

    00:56 // 3. 9. 2014.

    Stanislav komsija turio stuju u zice, aj da turimo i mi u nase zice. TO

  • Pre lud nego zbunjen

    13:48 // 2. 9. 2014.

    Dokon pop i jariće krsti!Je li ovo posao gradonačelnika ili ovo treba da rade službenici? On očigledno ne radi svoj posao nego izigrava Šerloka Holmsa. Omiljena zanimacija nazadnjaka. Drugo i ne znaju

    • A be Nis be

      14:25 // 2. 9. 2014.

      a jel ti provaljujes da su upravo sluzbenici koji su dozvolili ovakve mahinacije doveli do toga da grad placa nesnosne sume za tudje potrebe.Da nije bilo Perisica i dalje bi placali.

    • Aca

      15:56 // 2. 9. 2014.

      @A be Nis be

      A je l ti provaljuješ da je grad na čelu sa Perišićem "plaćao struju objektima kojima ne bi smeo da plaća"?
      Da nije Perišića i njegove nesposobne družine ne bi ni plaćali!

  • Zoran Jovanovic

    12:52 // 2. 9. 2014.

    Nema sa Perisicem sale samo polako videcete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: