Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 9. 9. 2019.

| Ekonomija

Grad Niš pomaže domaće privrednike otplatom kamata na kredite

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-NOVAC-Ilustracija-kradja
Grad otplaćuje kamate; foto: JV

I ove godine će Niš mala, mikro i srednja preduzeća u gradu pomoći otplatom kamate na kredit koji uzmu za svoje poslovanje, a u Kancelariji za ekonomski razvoj i projekte kažu da najmanja suma koja se uzima od banke mora biti 100.000, a najviša 1,5 miliona dinara.

Grad je raspisao poziv bankama koje bi učestvovale u ovom projektu, a one imaju rok od 10 dana da se jave i daju svoje ponude. Nakon toga trebalo bi da se krene u izbor privrednika koji će biti podržani.

Prošle godine je ovu pogodnost, prema rečima Milana Ranđelovića iz KLERP-a, iskoristilo 159 preduzeća i preduzetnika, a banka je izdala kredite u vrednosti od oko 200 miliona dinara.

Grad Niš, posredstvom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, za subvencionisanje kamata izdvojiće 9.000.000,00 dinara. Kamata će se subvencionisati do utroška sredstava, a najkasnije do 31.12.2019. godine. Rok otplate biće 12 meseci - rekao je Ranđelović.

On je pozvao što više banaka da se odazovu ovom pozivu kako bi Grad imao više mogućnosti i izabrao najbolju ponudu u kojoj bi subvencionisao privrednike otplatom kamate.

Banke mogu svoje prijave da dostave lično ili preporučenom poštom u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Ulici Milojka Lešjanina 39.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: