Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 4. 3. 2019.

| Ekonomija

Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
avion
Na Gradu je da analizira potencijalne destinacije; foto: Vanja Keser

Dok u Ministarstvu saobraćaja ističu da Grad Niš mora da predloži i pre toga opsežno analazira evropske destinacije od javnog interesa do kojih bi trebalo da se leti sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, u kabinetu gradonačelnika kažu da se analize već izrađuju. Međutim, ne pojašnjavaju koje službe analiziraju i koliko će im eventualno vremena trebati da sve završe i pošalju Vladi na usvajanje.

Iako Grad više nije vlasnik niškog aerodroma, upravo Niš će morati morati da odredi evropske destinacije sa kojih će se leteti iz ove vazdušne luke, ističu u Ministarstvu saobraćaja. Pored toga, zahtevaju i detaljne analize, bez kojih Vlada Srbije neće razmatrati eventualne predloge.

S obzirom da se inicijativa, u skladu sa EU propisima, pokreće isključivo radi podrške privrednom razvoju okruga, na Gradu Nišu i Okrugu je da dostave predlog ruta sa detaljnom analizom i jasno prikazanim interesom koji očekuju. Bez toga Vlada neće ni razmatrati eventualne predloge - kažu u Minsitarstvu saobraćaja.

Nakon toga bi, kažu, trebalo da usledi raspisivanje međunarodnog tendera za te linije.

U Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tvrde da se na analizama već radi. Međutim, na novinarska pitanja koje gradske službe su zadužene za to i kada bi eventualno trebalo da budu završene, u Kabinetu nema odgovora.

Nadležne službe Grada vrše analizu potreba zainteresovanih strana iz oblasti privrede, dijaspore i turizma, kako Grada Niša, tako i čitavog regiona, a na koje može uticati razvoj vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma "Konstantin Veliki" - kažu u kabinetu.

Podsetimo, pomoćnik ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović Zoran Ilić je pre nekoliko meseci rekao da bi niški aerodrom trebalo uskoro da se poveže sa 10 značajnih evropskih destinacija. Te linije, dodao je, Vlada Srbije bi trebalo da subvencioniše sa 5 miliona evra. U Ministarstvu su to potvrdili, ali i istakli da je na Gradu da odabere destinacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nada

    13:15 // 30. 3. 2019.

    Oslo, Oslo, Oslo

  • Stojko

    09:38 // 5. 3. 2019.

    Da li će u tom paketu biti ukinutih linija? Možda sa drugim prevoznikom.

  • BATA

    08:55 // 5. 3. 2019.

    Jos jedano bacanje prasine u oci.Da mi odlucimo a prevoznici ce nam izaci u susret i dati avione.Super.Spisak zelja.Bacili se oni na Kraljevo, a i njega ce razviti ko Nis.Neka predizborna kampanja ali posto izbora nece biti to je njihovo glupo zamajavanje.Nasi aerodromi ce biti povezani sa BG letecim autobusima iz Kine a odatle u svet sa propavim vazduhoplohovim.
    Sprema se ovo za NATO u koji necem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: