Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 5. 3. 2020.

| Ekonomija

Grad Niš prodao lokal nekadašnje apoteke “Higija“

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Apoteka "Higija"
Nekada apoteka, danas banka; Foto: JV

Lokal koji se nalazi u samom centru Niša u Obrenovićevoj ulici, u kojem je nekada bila smeštena apoteka "Higija", a sada Kredi Agrikol banka, prodat je za 720.000 evra, tri godine nakon što je Grad odlučio da premesti apoteku i proda lokal.

U procesu licitacije najveću cenu je dao Slobodan Todić iz Niša, a pored njega nadmetala se i kruševačka firma Kooperativa voće i povrće.

Pre tri godine prodaja lokala bila je neuspešna nakon dve licitacije, pa je prostor u Obrenovićevoj 36 od 144 kvadrata, iz kojeg je iseljena jedna od gradskih apoteka, dat u zakup Agrikol banci. Kako kaže sin novog vlasnika, banka će i dalje biti na istom mestu.

To što trenutno radi, to nastavlja da radi, taj poslovni prostor je u funkciji i to ostaje tako. Mi preuzimamo ugovor koji postoji između Grada i zakupca - navodi Todić.

Do isteka ugovora je ostalo još 2 godine, a šta će biti sa lokalom koji zauzima značajno mesto u gradu, Todić kaže da za sada nema ništa u planu i da ne zna šta će se tu nalaziti za 5 ili 10 godina.

Lokal kao lokal, ne znam koliko je značajan za grad, ne ulazimu to. Koja namena može da bude poslovnog prostora nego da bude poslovni prostor - kaže Todić.

Kako piše u zvaničnoj dokumentaciji o kupovini lokala, na licitaciji je planirala da učestvuje i Kredi Agrikol banka, ali je njihovo učešće odbijeno, kao i dve naknadne primedbe. Šta je razlog tome, novinari nisu uspeli da saznaju jer na postavljena pitanja iz banke nisu odgovorili.

Podsetimo, na toj lokaciji nalazila se decenijama apoteka “Higija“, čije je premeštanje ka Margeru izazvalo burne reakcije građana.

Pored prodaje lokala u Obrenovićevoj 36, gde se donedavno nalazila apoteka ”Higija” na poslednjoj javnoj licitaciji prodato je još 5 poslovnih prostora u Obrenovićevoj i jedan lokal u Ulici Nikole Pašića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nis

    10:17 // 7. 3. 2020.

    Da ga izdaje po 3000e +-10% mesecno ,kolika je cena lokala u Pobedinoj , vratice novac za 20godina .....sto je glupa investicija u nekretninama, ili blago receno nikakav biznis plan. U prevodu ,ovo nema veze sa ekonomijom,kao ni svi prodati gradski lokali u polednjih par godina. Za te pare je mogao da kupi 10-15 stana (bukvalno celu zgradu) u toj istoj ulici i da napravi robnu kucu.

    • Bole

      16:56 // 7. 3. 2020.

      Pod uslovom da je keš njegov to je rizična investicija, ali ako je on samo frontmen nekog baje koji treba da opere siću, onda je ovaj lik na dobitku. Meni lično se čini da je iza ove investicije šiptarska lova.

  • Nenad

    00:45 // 6. 3. 2020.

    Pa kobajagi pitace ga kad donesu zakon o poreklu imovine 3082 godine?A ti bato nemoj da platis struju ili porez eto ga izvršitelj da ti oduzme sirotinju?Ma ne sekirajte se glasajte si Vucka i uzivajte u vašoj sirotinji i tudjem bogatstvu.

  • nisliski mohikanac

    00:28 // 6. 3. 2020.

    ce poniste aukciju, krusevac ce kupi, recnik kupca je u trendu, zasto se nerviram,zastoooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: