Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 27. 1. 2014.

| Ekonomija

Grad Niš se ponovo zadužuje

Autor:Aleksandar Stankov Izvor:Južne vesti
gradsko-veće.jpg
Gradsko veće odlučilo - opet kredit

Gradska vlast u Nišu odlučila je da i ove, kao i prošle godine uzme kredit za tekuću likvidnost. Ovog puta 335 miliona dinara.

Ovaj predlog Uprave za finansije danas je usvojilo Gradsko veće, a gradonačelnik Niša kaže da će novac biti utrošen za tekuću potrošnju.

- To je način da se plaćaju dugovi. U prethodnih 18 meseci isplatili smo oko 1,1 milijardu dinara. U tom periodu smo samo uzeli prošlogodišnji kredit za tekuću likvidnost koji je isplaćen - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Za uzimanje kredita gradonačelnik je najavio raspisivanje tendera.

Pored ovog za tekuću likvidnost, najavljeno je i podizanje kredita od 450 miliona dinara za izgradnju zapadne tribine stadiona "Čair".

Gradonačelnik Zoran Perišić objasnio je da Grad može da se zaduži još 1,6 milijardi dinara, ali da do kraja godine nije predviđeno uzimanje novog kredita.

Podsetimo, u martu prošle godine Grad Niš je podigao kredit od 340 miliona dinara, takođe za tekuću likvidnost.

Budžet Grada Niša za 2014. godinu je 8.8 milijardi dinara.


Plaćamo i nepotrebno

I dok gradska vlast podizanjem pomenuta dva kredita zadužuje građane Niša za oko oko 800 miliona dinara, ne čini ništa da se novac uštedi.

Kako su nedavno pisale Južne vesti samo u 2013. godini u gradskoj upravi je zapošljeno oko 400 novih radnika, čime je višak službenika u odnosu na brojku koju je odredilo Ministarstvo finansija povećan za čak 550.

Samo za plate “opštinara” koji su višak u odnosu na zakonski maksimum godišnje se iz budžeta Grada potroši preko 400 miliona dinara, koliko košta rušenje i izgradnja nove zapadne tribine stadiona Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ne zanm kako

    14:55 // 10. 2. 2014.

    kako su zadnje dane pred zabranu primanja u javnom sektoru ljudi u jugoistoku nis radili i stampali ugovore u subotu a potpisivali ih radnici u nedelju cak i oni koji nisu radili ni 1 dan u epsu.

  • Nikola

    23:00 // 28. 1. 2014.

    Zaduzuju se da bi vratili dugove. Zalosna nam majka sa ovakvom vlascu. Koliko ce nas jos kostati stranacki kadrovi? Dokle vise moze ovako?

  • Erin Brockovich

    22:38 // 28. 1. 2014.

    Svi umeju da kritikuju pisca, retko ko ume da napiše knjigu.On je ipak izjavio i da je grad za proteklih 18 meseci vratio 10,5 miliona evra po osnovu uzetih kredita u ranijem mandatnom periodu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: