Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 14. 12. 2018.

| Ekonomija

Grad Niš u upravi i službama planira da u 2019. godini zaposli više od 100 radnika

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Gradska uprava Niša bi mogla da "naraste" za čak 86 službenika; foto: JV

Na postojećih 820 zaposlenih u niškim institucijama, prema Kadrovskom planu za 2019, moglo bi da se "doda" čak 88 službenika i funkcionera koji bi dobili posao “za stalno” u Gradskoj upravi, Kabinetu gradonačelnika Niša, Skupštini, KLERP-u, kod Zaštitnika građana i u Pravobranilaštvu, dok će njih 33 moći da se zaposli na određeno. Stručnjaci ocenjuju da se radi o predizbornom zapošljavanju i nagradi za dostignuća članova vladajuće stranke.

Premda je načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić pre samo nekoliko meseci tvrdio da se sem 20 komunalnih policajaca, ne planira nikakvo novo zapošljavanju u ovoj instituciji, ona bi prema Kadrovskom planu, mogla sa 705 da "naraste" na 781 službenika.

Biće mesta i za 10 pripravnika.

Pri Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića planirano je da se broj zaposlenih udvostroči. Tako bi u sa 15, u Službi za poslove gradonačelnika broj zaposlenih mogao da se “popne” na čak 34, od čega 14 novih na neodređeno i 5 njih na određeno vreme.

Ukoliko ovaj Kadrovski plan prođe sednicu niškog Parlamenta zakazanu za 17. decembar, otvoriće se 5 radnih mesta i u samoj Skupštini, 3 u Pravobranilaštvu, 6 u Službi za poslove Gradskog veća, 7 u Kancelariji za lokalni, ekonomski razvoj i projekte, 1 u Kancelariji zaštitnika građana, 1 u Službi za internu reviziju organa i službi grada Niša, kao i 3 u Budžetskoj inspekciji.


NKD: Predizborna zapošljavanja

dasic Dašić smatra da se radi o predizbornom zapošljavanju, kao nagrada za najzaslužnije članove vladajuće stranke; foto: JVOni koji su se dokazali i pokazali u vladajućim strankama, smatra Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, dobiće posao. To su, kaže, zapošljavanja koja prethode lokalnim izborima koji bi trebalo da se održe 2020. godine.

Predizborni budžet, daje i predizborna zapošljavanja. Pre svakog zapošljavanja odgovorna vlast bi trebalo da uradi analizu, da li građani koji im plaćaju plate imaju neke koristi od toga. Ono što me interesuje je i kako racionalizacija koja se sprovodi, može da se opravda povećanjem broja zaposlenih. Ovako će oni koji su se dokazali u stranci, dobiti posao - rekao je Dašić.

Ono što je čudno, dodaje Dašić, to je da se prelazi na E-upravu, koja bi trebalo da dovede do smanjenja broja radnih mesta.

Podsetimo, iz NKD-a su ranije upozorili da budžet Niša opterećuje čak 500 funkcionera koji su plaćeni parama građana. Sa druge strane, čule su se i kritike prevelikog broja tela u gradskim opštinama, a statistike pokazuju da Niš prihoduje manje i od Kragujevca.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Predlog kadrovskog rešenja za 2019. godinu (preuzmi) - 257.36 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr Reki

    12:35 // 18. 12. 2018.

    Ovo je klasičan primer fake news-a. Priča nije utemeljena na istini nego na lakom senzacionalizmu. Vi niste Informer, niste žuta štampa. Imperativ profesionalizma stavite ispred nečeg što liči na rekla-kazala.

  • Stojko

    10:58 // 16. 12. 2018.

    Kaligula je konja svog, uveo u Senat. I ovi nasi se/r/natori se prema narodu svom i najbližima ponašaju slično.

  • Sipaju drogu u sok

    19:52 // 15. 12. 2018.

    Postojeci kafici nemaju toliki kapacitet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: