Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 21. 8. 2017.

| Ekonomija

Grad Niš ulaže preko 70 miliona dinara u razvoj “male privrede”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
pare
Preko 70 miliona za "malu privredu"; foto: A. K.

Preko 100 vlasnika mikro, malih i srednjih firmi registrovanih u Nišu moći će od Grada da dobije bespovratne kredite za razvoj biznisa i reklamiranje, rekao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

Privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, stvaranje uslova za osnivanje preduzeća i proširenje kapaciteta, jačanje konkurentnosti niške privrede, pozicioniranje Grada Niša kao snažnog privrednog centra, poboljšanja imidža Grada kao privrednog centra za razvoj preduzetništva, samo su neke od stvari u koje gradska vlast planira da ulaže ove godine, rekao je Ranđelović.

Mi ovim pozivima želimo da animiramo što veći broj preduzetnika koji su registrovani na teritoriji grada Niša. Da uzmu učešće i da koriste ove pogodnosti, koje su po prvi put prisutne u Nišu. Ukupna vrednost svih ovih projekata je veća od 72 miliona dinara. To su značajna sredstva koja se ulažu u mikro, mala i srednja preduzeća - rekao je Ranđelović.

On dodaje da se nada da će se što više ljudi odazvati na ove pozive, jer će tako “naredne godine biti još više para za ovakve projekte”.


100.000 dinara po preduzeću za reklamu

mihajlo zdravković, milan ranđelović, dragoslav pavlović Predstavljen plan za lokalni ekonomski razvoj; foto: JV/SMPrema konkursnoj dokumentaciji, Grad je izdvojio 3 miliona dinara za promociju malih preduzeća na sajmovima, opremanje i vođenje štandova, tehničke usluge, kao i troškove vezane za prevoz i smeštaj u hotelima do 4 zvezdice. Svako preduzeće, moći će da dobije najviše do 100.000 dinara.

Finansiraće se i aktivnosti koje su započete posle 1. januara 2017. godine, a nisu završene do trenutka objavljivanja Javnog poziva. Sva plaćanja u vezi sa realizacijom aktivnosti mogu biti započeta u 2017. godini pre objavljivanja javnog poziva, ali ne smeju biti završene. Sredstva će biti refundirana privrednom subjektu, klasteru, udruženju nakon završetka aktivnosti i dostavljanja izveštaja i dokaza o završenim aktivnostima - piše u konkursu.

Svi zainteresovani mogu da pogledaju uslove konkursa na zvaničnom gradskom portalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oliver Hart

    21:38 // 21. 8. 2017.

    Ovo je nonsens! Odakle mala privreda u Nisu?! Sta znamo mi koliko je "preko 70 miliona"? Zasto makar milion ne uloze u ciscenje grada? Na primer...

  • Nissus

    21:13 // 21. 8. 2017.

    Koliko je meni poznato, ovaj grad se doskora žalio kako nema para za najosnovnije stvari a sada se razbacuju sa nekakvih 70 miliona. Bolje da taj novac uplaćuju onima koji već godinama čekaju posao ili onim jadnicima koji primaju 7.000 socijale mesečno

  • Nislija

    15:12 // 21. 8. 2017.

    Nije mi sto nas lazu nego sto misle da im verujemo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: