Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 23. 5. 2023.

| Ekonomija

Grad Niš za tri stuba za detekciju saobraćajnih prekršaja daje 200.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
trg kralja milana 3 foto todorović
Posao ponovo dobila firma "Signo"; ilustracija; foto: JV / Tamara Todorović

Za kupovinu tri uređaja za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja i za analizu njihovog pozicioniranja Grad Niš će platiti više od 200.000 evra. Posao je na tenderu dobila firma Signo doo, koja je prethodnih dana u Nišu pobeđivala i na tenderima za “sigurne puteve od kuće do škole” i za osvetljavanje najnebezbednijeg pešačkog u gradu.

Lokacije uređaja još nisu poznate, jer izabrana firma tek treba da odradi analizu pozicioniranja. Kako je ranije istaknuto, reč je o stubovima sa kućištem i blicem za portabilni radar, kojima će lokacije biti menjane i koji će biti zaštićeni od vandalskih napada

Rok isporuke je 180 dana od dana potpisivanja ugovora, a garantni rok bi trebalo da bude dve godine. Osim preduzeća Signo, javnom pozivu odazvala se takođe beogradska firma Wolfram, koja je odbijena jer je ponudila višu cenu.

Signo je ponudio cenu od 19.984.300 dinara bez PDV-a, odnosno 23.981.160 dinara sa PDV-om.

Inače, osim što će sada dobiti 204.542 evra, beogradska firma Signo pobeđivala je više puta ovog meseca na niškim tenderima - dobila je najpre 65.000 evra da izabere i osvetli najnebezbedniji pešački prelaz u Nišu.

Zatim je, zajedno sa kompanijom Boja iz Sombora, dobila takođe 65.000 evra za anketiranje dece, roditelja i nastavnika, analizu ankete i utvrđivanje najugroženije trase, uz edukaciju dece, podelu promotivnog materijala i opremanje puteva signalizacijom.

Saradnja somborske i beogradske firme česta je na tenderima sličnih namena u celoj Srbiji, pa su pobeđivali i u Pančevu, Gornjem Milanovcu, Kuli…

Signo doo je ranije dobijala poslove i preko javnih nabavki za sanaciju toaleta u školama, ali i za identifikaciju ''crnih tačaka'', predlog mera za sanaciju i ispitivanje stavova pešaka o opasnostima i rizicima na pešačkim prelazima u Nišu, kao i za izgradnju sigurnog puta od kuće do škole u drugim gradovima.

Inače, direktor te firme je Srđan Vuković, a prema podacima Agencije za privredne registre, osnovana je 23. marta 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    22:16 // 24. 5. 2023.

    Firma D.o.o? Iz principa ne saradjujem sa takvim firmama to je toliko providno namestanje da je to bolesno pod hitno najuriti iz grada 200 000$ za sta?pohapsiti i procesuirati po hitnom postupku sramota

  • maki95

    08:06 // 24. 5. 2023.

    Klasicno namestanje tendera svojim ljudima, sa kojim se kasnije deli novac.

  • Banjac

    06:00 // 24. 5. 2023.

    Mogu da nam rade šta hoće kad smo "ovce" i ne bunimo se.Sedimo i čekamo da nam neko drugi reši problem,tek kad nam zakucaju na vrata onda se probudimo ali tada je kasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: