Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 7. 3. 2023.

| Ekonomija

Grad Vranje se zadužuje još 190 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vranje panorama
Nova pozajmica, kratkoročna i dugoročna dugovanja, isti kapitalni projekti; Foto: M. D.

Nakon prošlogodišnjeg zaduživanja od 52 miliona dinara i 770 miliona dinara godinu pre toga, vranjski odbornici još jednom su dali zeleno svetlo na novu pozajmicu Grada kod poslovnih banaka - ovog puta je reč o 190.363 dinara. Kao i kod prethodnih zaduživanja, razlog su kapitalne investicije, a deo tog novca opet je neophodan za završetak vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže ka Neradovcu.

Odluku o zaduživanju Grada zbog finansiranja “kapitalnih investicionih rashoda” usvojili su, između ostalih, odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

Pomenuta sredstva neophodna su za završetak vrtića u naselju Raška, rekonstrukciju vrtića “Pčelica”, gde Grad Vranje učestvuje sufinansiranjem sa 15 miliona dinara, izgradnju vodovodne mreže ka selu Neradovac, sportskih terena u naselju Raška i selu Vrtogoš i saobraćajnica na teritoriji grada Vranja, odnosno zaršetak rekonstrukcije Kosovske ulice i finansiranje dela Komunalnog programa u 2023. godini. Ukupna sredstva predviđena ovom odlukom iznose 190.363.253 dinara - rekao je većnik Bojan Kostić.

Inače, nije prvi put da Grad deo pozajmice koristi za rekonstrukciju i završetak vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže prema selu Neradovac.

2021. Vranje se zadužilo 770 miliona dinara, od čega se, kako je ranije rekao većnik Bojan Kostić, 600 miliona odnosilo na reprogram već postojećih kredita.

I tada se Grad za izgradnju vrtića u naselju Raška i za realizaciju komunalnog programa zadužio 100 miliona dinara, a 70 miliona je, prema rečima Kostića, bilo kratkoročno zaduživanje koje je po zakonu moralo da se vrati u istoj godini.

Izgradnja vodovoda ka Neradovcu, zbog koga se Grad između ostalog zadužuje, nerešiv je problem svih gradskih vlasti već deceniju unazad. Iako su meštanima govorili da je to "gotova stvar", gradske vode u tom mestu nema do danas, a radovi su počeli tek prošle godine.

Grad se i prošle godine zadužio 52 miliona dinara za kapitalne investicije, a osim na završetak vrtića u naselju Raška, novac je opet bio potreban i za vodovodnu mrežu ka Neradovcu.

Prošle godine većnici su doneli odluku da se rok otplate postojećih kredita produži, uz očekivanja da se obezbede bolji uslovi za otplaćivanje kredita tako što će se produžiti rok otplate starih i na taj način smanjiti godišnje obaveze za servisiranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Princ iz Vranje 2 deo

    15:17 // 7. 3. 2023.

    Samo blesav covek ne vidi korupciju i kriminal u ovome, klasicna korupcija i otimacina novca. Gde mi zivimo i sta sve trpimo ccc tako nam i treba kad cutimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: