Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 4. 10. 2016.

| Ekonomija

Grad formira projektni centar koji bi "punio" budžet

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Gradska kuća
Foto: JV

Zakon o finansiranju lokalnih samouprava o kome danas odlučuje Skupština Srbije, a po kome je snižen deo poreza na zarade koji ide u budžet lokalnih samouprava, neće “značajno oštetiti” Niš, kazao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur. U planu je formiranje Projektnog centra koji će izrađivati projekte za Grad. 

Kako je ranije kazao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, budžet grada izmenama zakona biće umanjen za 134 miliona dinara. Njegov zamenik Banđur je stava da će se priliv u gradsku kasu čak značajno uvećati zahvaljujući projektnom finansiranju.

Osnovna ideja novog zakona je centralno finansiranje projekata. Imamo određene projekte i planiramo da ih radimo u svim oblastima. Siguran sam da je zakon koga usvaja Skupština Srbije i bolji u odnosu na dosadašnji – kazao je Banđur.

On je dodao da gradska odluka o uređenju buduće Gradske uprave predviđa Projektni centar čiji će zadatak biti priprema projekata i konkurisanje za sredstva Republike, IPA fondova ili međunarodnih organizacija. Dosadašnji Projektni biro pri Upravi za privredu, kaže, nije obavljao svoj posao. Banđur U budžet Grada 3 odsto manje od poreza na zarade; Foto: JV

Projektni biro grada do sada gotovo da nije ni postojao, jer ono što je postojalo u okviru Uprave samo se zvalo projektnim centrom, a u suštini nije se bavilo ozbiljnim stvarima – istakao je.

On je dodao da u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj već postoje projekti za izgradnju kargo centra, logističke zone, zatim projekat za gasnu elektranu...

Strateški važan položaj Niša u kome se ukrštaju vazdušni, železnički i drumski saobraćaj dodatno će olakšati komisiji koja bude odlučivala o finansiranju projekata, a kako je istakao “nije na njemu da sumnja da će oni koji budu odlučivali o finansiranju projekata biti pristrasni”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    23:29 // 5. 10. 2016.

    Ko li sedi u toj upravi za privredu i u tom da ga nazovemo projektnom centru baš me zanima? Godinama primaju plate, a ni jedan projekat. Upravu za privredu ukinuti, formirati upravu za saobraćaj. Grad se ne bavi privredom nego infrastrukturom kako bi privrednici imali povoljan ambijent za privređivanje.

  • nikola

    12:37 // 5. 10. 2016.

    Dokle više da nam je Beograd za sve kriv. Pa time samo pružamo alibi ovim našim trutovima jer će sutra da kažu: "Šta smo mogli, pa odozgo je stigao nalog." E pa, imajte malo m..a i ... ma šta i ja s...m.

  • Dexter

    00:57 // 5. 10. 2016.

    Kargo centar? Gasna elektrana? Oni među nama koji pamte duže od 3 dana sećaju se da je na tim projektima radio još Simonović. Znači otvorili ste posle 4 godine lutanja u mraku njegove "žute" fioke i povadili spremne projekte, pa ćete sad njima da se kitite, zaposlivši pritom još jedan vagon svojih botova u Projektnom centru? Samo što je sad za te projekte kasno, jer nema para - oteo gazda Vučić!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: