Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 11. 12. 2018.

| Ekonomija

Grad ipak kupuje zgradu kod Ureda za skoro 2 miliona evra

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
galerija
Ipak se kupuje; Foto: M. Z.

Pre više od godinu dana Gradsko veće je odlučilo da kupi objekat u ulici generala Milojka Lešjanina 39, ali tu odluku niški odbornici nikada nisu potvrdili, jer do Skupštine nije ni došla. Niška vlast je danas ipak potvrdila da će kupiti zgradu za 1,9 miliona evra od privatne firme Monikom, za potrebe javnih preduzeća i galerije.

Zgrada od preko 2.000 kvadrata koštaće Nišlije 1.945.000 miliona evra, objašnjava Maja Ilić iz Sekretarijata za imovinsko pravne poslove, a transakcija će biti realizovana u 2 rate. Prva rata tokom 2019. godine iznosiće 60% ukupne cene, a preostali deo Grad će platiti u 2020. godini.

Razlog je, kako je navedeno u obrazloženju gradonačelnika Niša o pokretanju ovog postupka, jeste potreba za pribavljanje nepokretnosti za potrebe obavljanja delatnosti javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš, a koje obavljaju delatnosti u poslovnim prostorijama koje su predmet zakupa. Pribavljanjem nepokretnosti koristiće se i za deponovanje umetničkih dela Galerije savremene likovne umetnosti i Muzeja - rekla je Ilić.

Pored preduzeća i za kulturnih ustanova, prostor će biti koristiti i Gradska uprava.

Gradsko veće je u 2 spojene tačke, prvo ukinulo prošlogodišnje rešenje, pa usvojilo novo, sa istom cenom i obrazloženjem.

Skupština grada treba da potvrdi ovu višemilionsku transakciju.

Podsetimo, prvobitno je Gradsko veće usvojilo odluku da Niš kupi zgradu krajem oktobra 2017, ali je ta odluka naprasno skunuta sa dnevnog reda neposredno pre zasedanja gradskog parlamenta. Spekulisalo se da je sve bilo posledica neslaganja unutar niškog SNS, a poverenik te stranke u Nišu Zvezdan Milovanović potvrdio je tada da se odustaje od kupovine do daljeg.

Ipak, Kabinet gradonačelnika je krajem novembra saopštio da se ne odustaje od kupovine i da su u pitanju tehnički razlozi, ali je od tada prošlo godinu dana. Danas je kupovina ponovo izglasana na Veću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dok Holidej

    03:49 // 17. 12. 2018.

    Odakle toj firmi ovolika zgrada i čime se bavi?
    Šta bi sa lokacijom na keju preko puta Banovine na kojoj su podignuti oni betonski sarkofazi?
    Ustupili ste većinu kapitalnih lokacija "investitorima" za ružne betonske spavaone gde stignete a to građevinsko ruglo ostaće kao spomenik jedne nakaradne vlasti.

  • Petar

    11:20 // 12. 12. 2018.

    Znači biće vanrednih izbora 100 %, a za tkz"kampanju" treba obezbediti dovoljno novca...

  • hahaha

    11:16 // 12. 12. 2018.

    bez mozga.. za kolko prodat ambasador? https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Prodat-hotel-Ambasador-otvaranje-dogodine.sr.html 97.300.000 dinara, manje od 1 milion evra.. za kolko da kupimo ovu kucicu koja je verovatno i bila nasa pa smo je prodali za neku sicu, pa nek bude 2 miliona evra.. hahahhahaha politicari JAOOO pomozi boze :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: