Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 10. 5. 2018.

| Ekonomija

Grad iz rezerve daje 28 miliona dinara opštinama Crveni Krst i Pantelej

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
novac
28 miliona za projekte; Foto: JV Arhiva

Opština Pantelej nema blizu 4 miliona dinara za učešće u evropskom IPA projektu, pa će im Grad dati taj novac iz svoje rezerve, odlučeno je na Gradskom veću. Istom odlukom i Opštini Crveni Krst dato je 24 miliona dinara, za projekte kojim će, kažu, poboljšati turizam, puteve i izletišta.

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević objasnio je da su zbog odustajanja Sokobanje i Svrljiga, kao rezerva dobili ovaj projekat, pa nisu planirali novac za to u ovogodišnjem budžetu. Aplicirali su, kaže Vasiljević, još 2016. godine za ovaj projekat, ali nisu “prošli u prvom pozivu”. Zato im je Grad dao 3,9 miliona dinara za obaveznih 15% učešća u IPA projektu.

Mi učestvujemo sa 33.000 evra, a ceo projekat je 220.000 evra, ostatak finansira Evropska unija i to su nepovratna sredstva. Ovim projektom povezujemo put prema Cerjanskoj pećini, dovodimo ga do same staze koja vodi prema pećini, a na tom delu TON (Turistička organizacija Niša) dobila je projekat da gradi vizitorski centar. Bez puta to ne bi vredelo ništa - rekao je Vasiljević.

Put je dužine 300 metara, a predsednik Opštine Pantelej dodaje da će ovim projektom, pored puta za Cerjansku pećinu, graditi i put od Gornjeg Matejevca do manastira Svetog Jovana.

Znatno veću sumu iz gradskog budžeta dobila je Opština Crveni Krst - 24 miliona. Predsednik ove niške opštine Miroslav Milutinović objašnjava da učestvuju u 2 IPA projekta kojim će biti pravljeno dvorište u Tehničkoj školi i za turističku oazu Vidište, kod Miljkovca, nadomak Niša.

24 miliona dobio sam za 2 projekta, po 12 miliona, koje ćemo da vratimo Gradu kada nam iz Evropske unije uplate što su oni dužni. Moje učešće je 15%, to je 9 miliona dinara, iz mog budžeta, a ovo je sufinansiranje od 24 miliona. Ukupno (vrednost oba projekta) je 70 miliona dinara, to su pare EU. Naše su samo 9 miliona, po 4,5 miliona po projektu - navodi Milutinović.

Na Gradskom veću objašnjeno je da Grad iz rezerve daje pare Panteleju i Crvenom Krstu zbog “nedostatka sredstava u budžetima ovih opština”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • РАЈА

    16:50 // 11. 5. 2018.

    ШТА БАТА Васиљко зна? Ништа, ама баш ништа! Е, кви воде град. Бато, да није политик и СНС т би био ништа.

  • razocarani SNS-ovac

    08:45 // 11. 5. 2018.

    Braco, koliko od toga će otpadne na kafanice? Ja bez 4 miliona ne bi ni sedao uz sto. Rebarca, kolenca, stek i druga roba mora da se proba.
    Kradete gospodo na svim nivoima, ali bukvalno na svim. Od čistačice-tetke do sekretarice-sestre. Uglavili ste se svuda i samo nam prodajete laži. Ti u opštini na Panteleju su najgori, nerad potpuni. Bitno vam je da napunite autobuse za miting, a ne narod.

  • BATA

    08:42 // 11. 5. 2018.

    Tako je ,12 miliona za gospodina.Jedan svojata zajednicke pare i ako je Crveni Krst opstina sa najvecim zaradama ,podatak valjda od prosle godine,a drugome se daju pare da popuni budzet koji je istrosio za 4 kafane,po tenderu, kada putuje, kao put oko sveta, na relaciji BG-NI.Hoce da naprave put do pecine za koju zele da naplacuju kartu od blizu 3.000,00 din za ulazak.Samo da su nam delegati siti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: