Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 18. 11. 2022.

| Ekonomija

Grad izabrao - novi službeni automobili za niške matičare i inspektore biće “škode”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Škoda
Nove "škode" uskoro u Nišu; ilustracija; foto: M. M.

Novih pet automobila za matičare, građevinsku i komunalnu inspekciju Grad Niš će platiti više od 89.000 evra, a posao je na tenderu dobila firma Auto Čačak Promet, koja je već više puta “osvežavala” vozne parkove niških preduzeća “škodama” i koja je i ovog puta bila - jedini ponuđač.

Kriterijum za izbor najbolje ponude bila je cena, ali se firma iz Čačka jedina odazvala javnom pozivu pa će upravo ona obezbediti pet automobila, među kojima su tri različita modela.

Ona je ponudila cenu od 8.717.325 dinara bez, odnosno 10.460.790 dinara sa PDV-om, što je oko 89.000 evra - prosečno oko 17.800 evra po automobilu.

Ponuda je prihvatljiva i ponuđena cena je u okviru procenjene vrednosti nabavke - piše u obrazloženju.

Kako je istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, svi automobili treba da budu proizvedeni ove ili prošle godine, beli ili sivi, sa EURO-6 motorom na benzin.

Iz Grada su za Južne vesti ranije pojasnili da kupuju nova vozila jer su potrebe veće u odnosu na sadašnji broj, da nije primereno da matičari idu pešice ili autobusom na venčanja, kao i da inspekcija dobija često više zahteva istovremeno, pa inspektor “još nije došao, a već je pošao”.

Marta ove godine, kada su komunalna inspekcija i matičari dobili po jedan novi automobil Auto Čačka, komunalni milicajci dobili su dva. Iz gradskog budžeta je za to bilo izdvojeno više od 5 miliona dinara.

“Škode” su kupovane i za Institut za javno zdravlje u Nišu, Narodni muzej, Univerzitet, kao i Gerontološki centar, koji je auto kasnije ustupio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku.

Parama građana i niška Direkcija za javni prevoz kupila je pre tri i po godine “škodu” za oko 24.500 evra, kada je tender bio raspisan tako da je jedino firma Auto Čačak mogla da se javi, dok su druge auto-kuće ukazivale da je nabavka nameštena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • В. Стоиљковић

    11:15 // 20. 11. 2022.

    У Нишу овладао манир из села Добрујевац (едук. Намештеница)

  • Zoran Ilic

    09:32 // 19. 11. 2022.

    Cim vidim Skodu ja se sklanjam sa ulice.zastitni znak sns botova.

  • Suzana

    04:36 // 19. 11. 2022.

    Obavezno dodeliti glavnom maticaru Zoranu Rakovicu vozilo,i njegovoj sekretarici Sladjani.Oni su zasluzili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: