Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 23. 12. 2016.

| Ekonomija

Grad ne plaća dug "Mediani" ni sledeće godine, promenjen sporazum

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kamion JKP "Mediana"
Imaju dovoljno para čak i za investicije; Foto: Arhiva JV

Sporazum o otplati duga javno-komunalnom preduzeću “Mediana” od 347 miliona dinara naredne 4 godine je promenjen, pa 2017. neće biti isplaćen ni jedan deo, odlučilo je Gradsko veće.

Plan je bio da Grad otplati dug za javnu higijenu i zimsku službu od 2013. do 2015. godine u periodu od 2017. do 2021. Međutim, isplata “Mediani” se prolongira, a prva rata od 87 miliona dinara ovom preduzeću biće isplaćena tek 2018, jer ovaj trošak nije predviđen budžetom za 2017. godinu. 

Iako je početkom godine demonstrativno napustio program televizije “Zona plus”, uz izjavu da će odvoz smeća stati ukoliko Grad ne izmiri dugovanja, direktor “Mediane” Bratislav Vučković sada kaže da su “procenili da mogu da relaksiraju gradski budžet i odobre grejs period od godinu dana”.

Ukoliko u budžetu nema para šta tu mi možemo, da tužimo Grad niti je korektno niti produktivno. Sigurno ćemo iz sopstvenih rezervi i novih prihoda nadomestiti i neće uticati na poslovanje - kaže Vučković.

On dodaje da ima nagoveštaja i da će “Gorica” prolongirati vraćanje pozajmice od 80 miliona dinara, što je trebalo da počne u januaru.

Reprogram bi trebalo da krene od januara, ali ima nagoveštaja da će se i to odložiti. Ukoliko bi nam vratili sve što su nam dužni “Mediana” bi bila najmoćnije preduzeće u ovom delu Srbije - dodaje Vučković.

Direktor “Mediane” kaže da će preduzeće, i pored svega, sledeće godine uložiti 158 miliona dinara u izgradnju postrojenja za prečišćavanje takozvanih “procednih voda” koje se slivaju od đubreta na gradskoj deponiji. Time će, ističe, biti rešen problem zagađenja vode u Belotincu i drugim okolnim selima.

Osim toga, Programom za sledeću godinu planirano je ulaganje od 170 miliona dinara u opremu i objekte. 

Povećanje prihoda, dodaje, očekuju od selekcije otpada, sektora zelenila i dimničarske službe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    21:30 // 26. 12. 2016.

    Kakva demagogija od strane Vuckovica,zaboravi covek da je demonstrativno izlazio iz emisije.Sacuvana fotelja,izgubljen obraz!

  • CiceronZaplanjsky iz Ravnu Dubravu

    10:47 // 26. 12. 2016.

    Vučkoviću, možeš da osnuješ koledž za preletanje i održavanje u fotelji.Nadmašio si svog učitelja Bannanu, daj ostavku i pokaži da si čovek, da te ne vode INSTINKTI nego razum.Učini pravi potez, više za sebe nego za građane, jer i posle tebe bi došao novi klimoglavko.

  • Vlada

    23:25 // 25. 12. 2016.

    Šta ti je fotelja.... sve ću da dam samo da ostanem direktor! Prodaćete bre i dušu samo da još malo budete u toj prokletoj fotelji. I to rade kobajagi za platu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: