Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 5. 9. 2016.

| Ekonomija

Grad odobrio "Nišstanu" minus do 10 miliona dinara

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Nisstan.jpg
Nagomilani dugovi od ranije; Foto: nadji.info

Javno preduzeće “Nišstan” će moći da se zaduži dozvoljenim minusom do 10 miliona dinara, po dva tekuća računa, odlučilo je Gradsko veće. Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, ovo preduzeće nema ozbiljne finansijske probleme već se radi o “redovnoj stvari”.

Iako je “Nišstan”, prema njegovim rečima, u 2015. imao dobit, postoje obaveze i gubici “od ranije”. Kako bi ovo javno preduzeće prevazišlo te probleme, objašnjava, moći će da ima dva kreditna zaduženja, odnosno dozvoljena prekoračenja po tekućem računu od po 5 miliona dinara, sa periodom otplate od godinu dana

Sva javna preduzeća koriste određenu vrstu kreditiranja bilo za dozvoljeni minus ili da obnove neki kredit. To je redovna stvar i ovo preduzeće nije u problemu – kazao je Banđur.

Kamate za dinarske kredite su trenutno vrlo niske što je, dodaje, jedna od povoljnosti ovakvog zaduženja.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko milojkovic

    15:04 // 6. 9. 2016.

    Zato ljudi otkazite NISTSANU i predjite i predjite u privatnu firmu FM - LIFT, koja uspesno posluje vec deceniju, jeftinije a kvalitetnije odzavanje zgrada i stanova.

    • nikola

      19:06 // 6. 9. 2016.

      Ma kako da ne, evo sve trčimo, jedva čekamo da nam se nešto desi pa da zovemo FM-LIFT

  • Dexter

    23:15 // 5. 9. 2016.

    E, ovo je iznenađenje čak i za mene, a mislio sam da od SNS-a ništa ne može da me iznenadi. Ma je li moguće da su prefarbani radikali uspeli da upropaste čak i javno preduzeće koje je teorijski NEMOGUĆE upropastiti, jer je jedini proizvod njihovog rada - čista dobit?! Pa ovaj grad će biti raj za istoričare, kad budu pokušavali da objasne kako je ruiniran do temelja bez zemljotresas ili vulkana!

    • nema društvenih stanova,

      09:11 // 6. 9. 2016.

      ne treba nam ni javno preduzeća za održavanje zgrada. Treba ga zakatančiti. Radnici Nišstana isti posao mogu da obavljaju i sa sopstvenim firmama, profesionalnije i za manje para, jer neće imati nepotrebnu administraciju na leđima. Kada JKP"Tržnica" može da posluje sa gubitkom, zbog čega ne bi i Nišstan, Parking servis, Zavod za urbanizam, Toplana, Vodovod? Ubija ih nepotrebna administracija...

  • podstanar

    22:19 // 5. 9. 2016.

    USS je jasno na svojim protestima reklo sta misli o Nis Stanu i njenom direktoru Hafneru.Toliko o tome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: