Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 31. 7. 2012.

Grad plaća 600 miliona za gas

toplana-Nis Arhivska fotografija

Na sastanku zatvorenom za javnost dogovoreno da gradska uprava Niša do septembra pripremi plan za otplatu duga niške Toplane prema Jugorosgasu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sasa Veljkovic

    23:53 // 31. 7. 2012.

    Aman, dokle ce vise ceo grad da placa ljudima grejanje? Ko placa grejanje onim ljudima u gradu koji zive u privatnim kucama i nisu prikljuceni na nijednu toplanu? Zasto ti ljudi sami placaju sopstveno grejanje, cimaju drva, ugalj, lomataju se kako znaju i umeju, a oni koji zive po stanovima (i svi oni koji su prikljuceni na toplane) ne brinu ni o cemu, imaju uredno grejanje preko toplane, i jos ceo grad im placa sve to (ukljucujuci ljude koji i ne koriste usluge toplane)? Ako je gas skup, onda nek toplana digne cene usluga i onda nek se i svi oni koji koriste usluge toplana snalaze na isti nacin kao i svi oni koji nemaju prikljucak na toplanu!!! Dokle vise ovaj komunisticki metod da svi placaju nesto sto koristi samo deo ljudi???? DOSTA VISE!!!!!

    • Nišliski Džeronimo

      01:21 // 1. 8. 2012.

      Koji, bre, komunizam? Kamo lepe sreće. Evo ja se raspitivao o tome da Toplana ukloni radijatore iz mog stana, jer su njeno vlasništvo. Čak je i grejanje na struju mnogo jeftinije. Na čvrsto gorivo ne mogu jer zgrada nema odžake - projektovana za daljinsko grejanje. Kažu, ne može - grejaće te cevke. Kažem: uklonite i njih. Ne može - grejaće te kroz zid, a grejaće te i okolni stanovi. Zatim, u cenu grejanja je uključeno sledeće: reket vladajućim partijama (ma koje da su na vlasti u gradu), utrošak onih koji ne plaćaju grejanje (jer niko ne sme na senku da im stane), bulumenta direktora, zamenika, pomoćnika i ostalih partijskih uposlenika - džabalebaroša, a nešto je i "sitan" ćar moćnicima. Dakle, grejanje preko Toplane nije privilegija, već harač.

    • Davor Todorović

      17:15 // 1. 8. 2012.

      Tačno.

  • radivoje milenković

    17:51 // 1. 8. 2012.

    Kako god i gde god! Grad (svi mi) da plati dugovanja JP koje svoje poslovne uspehe sa celokupnim gradskim rukovodstvom proslavlja po niškim hotelima, a inostranim donacijama izgrađuje mrežu po Gradu. Takođe, novcima iz donacije, ovo vrlo JP je trebalo da ugradi kalorimetre po stanovima, pa kolika temperatura, toliko para. Nekoliko godina unazad, kraj oko Kičeva ima "rumunsko" grejanje, oko 17 stepeni, a plaćamo kao da nas greju po propisima. Nadležni iz Toplane sve to znaju, i da trošimo struju, i kupujemo drva i da redovno plaćamo svoje obaveze, kao i oni što od toplote otvaraju prozore i psuju Toplanu zbog rasipanja energije. A problem je lako rešiv: promeniti pumpu i ugraditi kalorimetre, pa koliko odvrneš, toliko platiš. Za pumpu nema para, a za Riđžensi - ima, a Grad (mi) plaćamo. Da hoće bar da mi kupe drva ili da me pozovu na "koktel" a ne na sud, zbog neplaćanja, i ja bih ih hvalio na sva usta. A tek kada bi promenli pumpu???

  • Sasa Veljkovic

    19:25 // 1. 8. 2012.

    Slazem se sve!! Nije mi jasno zasto se i novogradnje (mozda gresim, ali cini mi se da je tako) i dan danas prave na nacin da postoje nekakva zajednicka brojila za sve i svasta i onda se uvek desava da neko nesto ne placa i da svi ostali moraju da placaju za nekog drugog, ili na kraju i ceo grad placa, da bi vajno JP prezivelo zbog dugova (a "drugovi" se tove po raznoraznim jebarnicima sa gradskim parama), umesto da se zna tacno svaki stan koliko i sta trosi, i ako neko nece da trosi onda i ne placa, a ako neko trosi da se tacno vidi koliko trosi i toliko ON da plati, a ne cela zgrada ili grad. Sve je to moguce izvesti, i za daljinsko grejanje, i za vodu, ..., sve postoji, treba samo neko tako i da gradi te zgrade.

  • Bratislav Cirkovic

    17:01 // 31. 7. 2012.

    Naravno da je sastanak bio zatvoren za javnost kada se zna da je direktor JKP TOPLANA SLAVOLJUB VLAJKOVIC PREDSEDNIK GO SPS-a, naravno da se izlzi sa podacima u javnost da duguje Grad NIS kako bi siroke narodne mase shvatile da su DS i Simonovic napravili dugovanja a sadasnji koalicioni partneri SNS-a oprali od odgovornosti!

    • Pametan

      17:21 // 31. 7. 2012.

      Malo si se preračunao?! Direktor Toplane je Gorica Mitić (DS), a Vlajković kog pominješ je direktor Nišstana :)

    • dex

      12:15 // 4. 8. 2012.

      preracunao se u tome ko je gde direktor , ali sigurno se nije preracunao gde je veci javasluk , bahatost , nerad , koriscenje alkohola u radno vreme i slicno. Posto inace zivim u blizini ta dva jkp svedok sam ako treba mogu i da slikam pa da posaljem JV neku fotkicu kako se u toku radnog vremena pije pivce po okolnim dragstorima , kako se koriste sluzbeni automobili za dovoz alkohola kako se ceka 15h po hladovinama itd , itd , itd ... koga zanima neka pita , sve mogu da dokazem. hvala

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: