Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 8. 2. 2011.

| Ekonomija

Grad poklonio zemljište fabrikama

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, TV Zona

NIŠ - Skupština grada Niš odlučila je da besplatno ustupi zemljište za izgradnju tri velike fabrike.

Reč je o lokacijama u Radnoj zoni "Donje Međurovo" na kojima će se graditi proizvodni pogoni kompanija "Jura Eltek", "Sažem" i "Haj Ararat".

Iako su za usvajanje predloga glasali i odbornici DSS, oni su, zajedno sa odbornicima iz SRS, ocenili da predloženo rešenje nije dovoljno dobro.

Glavna rasprava između vlasti i opozicije vođena je oko toga zašto se subvencionišu određene firme, a pojedini opozicioni odbornici tvrdili su da iz priložene dokumentacije nije jasno ni da li se ustupanje zemljišta bez naknade isplati gradu.

Kako je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović izjavio za TV Zonu, vrednost zemljišta koje grad ustupa je oko milion evra, ali da račun pokazuje da će se u narednih deset godina dobiti mnogo više.
- Investitori su u obavezi da u naredne tri godine postignu planiranu zaposlenost, kao i da tri godine nakon toga ne smanjuju broj radnika. Ovaj uslov pokriven je bankarskim garancijama u visini vrednosti ustupljenog zemljišta - kaže Ranđelović.


Miljan Jovanović podneo ostavku

Doskorašnji predsednik Okružnog odbora DSS u Nišu, Miljan Jovanović, podneo je ostavku na mesto odbornika ove partije u gradskom parlamentu.

- Ostavku sam podneo iz ličnih razloga - kratko je obrazložio svoju odluku.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, već duže vreme postoje nesuglasice između Jovanovića i predsednika Gradskog odbora Niš Milana Lapčevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: