Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 24. 4. 2020.

| Ekonomija

Građani zabrinuti zbog martovskog obračuna za struju koji iznosi - nula kilovata

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
distribucija
Poslednje rešenje doći u EPS, preporuka da se koristi mejl i telefon za reklamacije; arhiva, foto: EPS

Iako navode da su poslali mejlom podatke, nekim Nišlijama stanje utrošene električne energije za mart nije obračunato, pa se plaše duplih računa narednog meseca i crvene zone. Iz EPS-a odgovaraju da su svi podaci poslati mejlom očitani, osim onih neispravno unetih, da građani zato neće završiti u crvenoj zoni i da niko neće biti oštećen.

Nišlijka Suzana Branković kaže da niko nije došao da joj očita brojilo, pa je stanje poslala mejlom EPS-u. Ipak, podaci nisu završili u martovskom računu i obračunu, pa je zbog toga zabrinuta.

Ova potrošnja u martu kumuliraće sa onom na aprilskom računu i postoji šansa da uđem u extra crvenu zonu - strahuje Suzana.

Dodaje i da danima ne uspeva da uloži reklamaciju elektro-energetskoj kompaniji.

Zbog vanrednog stanja usled pandemije korona virusom, Nišlija Goran zaključuje da smo svi okrenuti više tehnologiji i izbegavanju kontakata. Stanje na strujomerima kaže da nije hteo da kači na ogradu, kako je preporučeno, jer nije želeo da u 21. veku zavisi od kiše i vetra.

Zato je poslao mejl poslednjeg dana marta, ali ga je račun iznenadio.

Danas sam dobio račune sa utroškom 0 kw. U prevodu narednog meseca ću za tri strujomera dobiti dupli račun. Zato sam na sajtu EPS- a hteo da dođem do informacije šta mi je činiti. I vidi čuda, opet kod njih tehnologija iz 21. veka ne pije vodu. Za neispravne račune možeš da se žališ u roku od 8 dana na šalteru EPS- a ili da pošalješ poštom. Ne postoji opcija kontaktiranja mejlom kako vidim - žali se Goran.


EPS: Niko neće u crvenu zonu, ispravno poslati podaci su obračunati

Na ove pritužbe građana iz EPS-a odgovaraju da niko nema nema razloga za bojazan.

Ukoliko su kupci dobili račun bez iskazane potrošnje, neće biti oštećeni, jer se u ovakvim slučajevima ukupna očitana potrošnja deli sa brojem dana od poslednjeg očitanog stanja do novog očitanog stanja. To znači da se zone potrošnje pomeraju u odnosu na broj dana obračunskog perioda. Na poleđini svakog računa istaknuto je pomenuto objašnjenje - odgovaraju iz EPS-a.

Napominju da su sva pristigla stanja mernih uređaja na mejl adresu [email protected] obrađena, osim onih koja su bila neispravna ili nepotpuna, te nije bilo moguće izvršiti obračun na osnovu tih podataka.

Dodaju i da sistem reklamacija funkcioniše mejlom i telefonom.

Zbog zaštite i bezbednosti svih kupaca i zaposlenih JP EPS u vanrednom stanju, pozivamo kupce iz sektora Niš da sve reklamacije upućuju na [email protected] (kao i [email protected]). Pored toga, brojevi telefona za reklamacije istaknuti su na računima za električnu energiju, a kupci mogu da pozovu i besplatan broj telefona 0800-018-000na kojem mogu dobiti sve neophodne informacije i objašnjenja - kažu iz EPS-a.

Podsećaju i da uvid u račun kupci mogu ostvariti registracijom na kompanijski sajt www.eps.rs.

Ukoliko ne mogu drugačije, kao poslednje rešenje, preporučuju kupcima da reklamaciju predaju na šalter broj 11 na adresi Bulevar dr Zorana Đinđića 46a.

Iz državne elektro-energetske kompanije uveravaju da su maksimalno angažovani u vanrednom stanju, pre svega da bi se obezbedilo stabilno i pouzdano snabdevanje građana i privrede i kako bi svaka reklamacija bila blagovremeno i adekvatno sagledana. ​

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • A šta im do sad nije prošlo?

    10:02 // 27. 4. 2020.

    Pre nego je najavio da ce da "pokloni" po 100 evra, smislio je kako da nas ošiša za 200.

  • Cvetislav

    16:24 // 26. 4. 2020.

    Da se pod hitno isteraju svi Koji primajubplatu a ne rade u eps(deca od zaposlenih, ovi sa Kosova, pred penziju I mnoge kategorije

  • Marko

    11:55 // 26. 4. 2020.

    Lepa im ova zgrada. To su je pravili od para koje su 1993 dobili prodajući struju u inostranstvu, a mi smo sedeli u mraku. Izjutra opereš kosu i hoćeš da je osušiš fenom, a u 05.30 h, nestane struja. Učiš uz petrolejku, nosiš naočare sa +/- beskonačnom dioptrijom kao posledicu togs o ne vidiš crnu mačku u po bela dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: