Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 30. 11. 2023.

| Ekonomija

Gradonačelnica Niša: "Ne mogu da kažem da živim gore nego pre 10 godina"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Dragana Sotirovski
Da li živite bolje?; foto: Nikola Đukić

Da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski živi bolje nego pre 10 godina rekla je na jučerašnjoj sednici gradske Skupštine i poručila da isto tako žive niški odbornici, ali i većina Nišlija.

U trenutku kada su odlučivali o novom porezu za imovinu za 2024. godinu, odbornici opozicije pokrenuli su temu da li su građani Niša živeli bolje u vreme kada su oni bili gradska vlast ili poslednjih 10 godina kada je na vlasti SNS.

Govoreći o promenama koje su se dogodile od 2012. godine Dragoslav Ćirković iz koalicije “Niš moj grad” navodio je da su cene namirnica do sada poskupele 140%, dok su plate i penzije veće za 80%, odnosno 43%, te zaključio da građani i sa povećanim primanjima ne žive bolje.

Hajde mi objasnite kako građani žive bolje sa ovim primanjima i cenama, jer život se meri po frižideru. Da li vam je frižider bogatiji sada ili 2012. godine - upitao je Ćirković.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla je da Niš raste i da se razvija u dobrom pravcu, kao i to da je svesna da određene Nišlije teže žive, ali da će im omogućiti život dostojan čoveka u 21. veku.

Ako neko nema, otkud ovoliko automobila na ulicama, otkud 2,4 automobila po prosečnoj porodici u Nišu, zato što bolje živomo. Otkud da vi sad u restoran, kada vam dođu poslovni partneri ne možete da odete bez rezervacije. Statistika je jedno, život je drugo, a činjenica je da živimo mnogo bolje i standard nam je bolji - rekla je Sotirovski.

Takođe, istakla je da su prosečne zarade u Nišu svega 3.000 manje od republičkog proseka, ali da stanovnici Opštine Medijana već imaju prosečnu platu od 94.000 dinara, kao i to da će prosečna primanja do 2027. godine i redovnih republičkih izbora biti još veća.

Cilj stranke kojoj pripadam jeste da 2027. godine plate prosečne budu 1.400 evra, a penzije 650 evra. To će moćemo i postići radom i rezultatima koji se već vide - rekla je Sotirovski.

Zaključila je da najviše novca dolazi od poreza na zaradu, te da trenutno gradskom budžetu doprinosi 92.000 zaposlenih stanovnika Niša i dodala da je sada mnogo manje od 17.000 nezaposlenih, a da ih je, pre 10 godina, bilo duplo više.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sokol

    04:55 // 4. 12. 2023.

    Gradonačelnica živi bolje. Možda. A kako živim JA. Radnik sam Studentskog Centra Niš 30 godina ali ovaka beda nikada nije bila. Tu je VULINOVAC direktor već sa produžetkom 21 godinu. Pa ni Tito toliko nije bio. A radnici uglavnom sa sela, nih 70 % uplašeni trpe i ćute. Izloženi smo torturi i mobingu. Šta da radim i tih 40.000 mi znače da se prehrani. GLADAN SAM. UDELITE KORU HLEBA

  • Boban

    17:16 // 1. 12. 2023.

    Pa kako ne zivis bolje sad kad krades, kad si bila voditeljka za platu si radila, sad te plata ne zanima. Za tebe je super

  • Biljka

    16:38 // 1. 12. 2023.

    Sto je glava praznija to je bezobraznija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: