Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 7. 11. 2017.

| Ekonomija

Gradonačelnik Niša najavio konkurs za inženjere u fabrici “IMI”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Lozni kalem fabrika IMI
Država subvencioniše, ali ne zna ništa o platama; foto: JV/M.J.

Na Loznom kalemu, nedaleko od Niške Banje, u toku je izgradnja fabrike “IMI”, koja bi trebalo da bude završena do juna sledeće godine, kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a prvi konkurs za zapošljavanje inženjera biće otvoren već početkom proleća. Ipak, on nije mogao da odgovori i kolike će plate imati radnici ove fabrike.

Iako će država, kako je rekao Aleksandar Vučić, za ovu kompaniju izdvojiti čak 6.800 evra po radnom mestu, gradonačelink Niša nije znao koliki će deo tog novca otići samim radnicima, ali je rekao da će konkurs za njihovo upošljavanje biti javan.

Trenutno su radovi na prvoj fazi, koja podrazumeva radove na 14.000 kvadrata i već do juna sledeće godine treba da bude okončana. Već početkom proleća će biti i konkursi za zapošljavanje. Ovo je jedna od kompanija, koja će u procentu ukupne radne snage i broja radnika imati zaista veliki procenat visokoobrazovanovih ljudi, inženjera. Računa se preko 500 - rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je sa svojim saradnicima obišao radove na izgradnji filipinske fabrike, a na terenu je trenutno nekoliko mašina koje sređuju podlogu i postavljaju stubove za novu fabričku halu.

Podsetimo, “IMI” proizvodi preciznu elektroniku za vozila, a prema ranijim najavama, trebalo bi da do jula zaposli 1.250 radnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    18:40 // 7. 11. 2017.

    A konkurs za posao će naravno ići preko stranke,,,

  • Voz

    17:26 // 7. 11. 2017.

    Panasonik u Svilajncu, pre nego u Nisu, nema logike, kao i Gorenje u Valjevu i Zajecaru!

  • Sasa

    15:29 // 7. 11. 2017.

    Sizofreno, gradonacelnik najavljuje konkurs za radna mesta u privatnoj filipinskoj fabrici, a zato u medicinskim ustanovama radnih mesta i lekara "ni za lek"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: