Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 30. 11. 2018.

| Ekonomija

Gradonačelnik Niša poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
budzet leskovac
Nišlije svoje predloge mogu da šalju do 7. decembra; foto: B. Antić

Građani, civilna društva i mediji, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, od 7. do 10. decembra imaće prilike da predlozima aktivno učestvuju u stvaranju niškog budžeta za 2019. godinu.

Sa namerom da pare kojima raspolaže Grad budu potrošene transparentno i u skladu sa potrebama građana, kako kaže Bulatović, Nišlije će imati priliku da daju predloge za budžet.

grad niš Odeljak na sajtu Niša (http://www.ni.rs), gde se nalaze informacije o budžetu za 2019. godinuSve što treba da urade je da popune formular (u prilogu teksta) i da ga u periodu od 30. novembra do 7. decembra dostave na mejl [email protected], ili [email protected], kao i neposredno na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave u Nišu, u Ulici Nikole Pašića 24.

Pozivam vas da dostavite konstruktivne predloge za poboljšanje budžeta, nakon čega ćemo, u cilju nastavka već održanih neposrednih razgovora sa građanima, odnosno njihovim predstavnicima u savetima građana u kojima sam imao priliku da čujem predloge, održati javno upoznavanje i razgovor sa svim zainteresovanim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima o budžetu i to u periodu od 7. do 10. decembra tekuće godine - navodi Bulatović.

Po završenom upoznavanju i razgovoru, dodaje gradonačelnik, budžet će ući u skupštinsku proceduru, imajući u vidu da je niška Skupština u obavezi da usvoji Odluku o budžetu Grada Niša za 2019. godinu do 20. decembra.

Podsetimo, prethodnih godina bila je praksa da se rasprava o najvažnijem dokumentu Nišlija ne bude održana ili da se zakazuje u poslednji čas.


Više para za niške ulice, socijalne stanove, gradski prostor

Prema nacrtu budžeta, koji je projektovan na 10,4 milijarde dinara, što je za milijardu više od prošlogodišnjeg, predizborne 2019. godine bi za krpljenje i izgradnju niških i seoskih puteva trebalo da bude izdvojeno oko 550 miliona dinara.

Pored toga, planirano je za 1,6 milijardi dinara da se grade socijalni stanovi, ali i da se kupuje prostor za gradske ustanove i institucije.

Podsetimo, ovogodišnji budžet Grada Niša iznosi 9,4 milijarde dinara, a dok ga je gradonačelnik Niša Darko Bulatović nazvao najboljim u istoriji, opozicija ga je kritikovala jer nije razvojni. Tada je Bulatović obećao da će budžet za 2019. biti razvojni.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Obrazac za unapređenje budžeta (preuzmi) - 465.51 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleks

    19:25 // 5. 12. 2018.

    Šta mislite o tome da kao sav normalan svet dokument bude u wordu kako bi ga ljudi popunili, a ne u pdf-u?

  • Komiranje

    18:38 // 2. 12. 2018.

    U kremiranju.

  • Bela ladja

    15:40 // 2. 12. 2018.

    Ne mogu gradjani da pomognu jer ni lekari nece da rade pred Novu godinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: