Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 7. 10. 2014.

| Ekonomija

Gradski službenici potroše skoro pola miliona za telefon

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
telefon
Računi službenika od 250.000 dinara do 400.000, ilustracija, foto: flicker.com

Računi za fiksne i mobilne telefone Gradske uprave u Nišu kreću se, u zavisnosti od meseca, od 250.000 do 400.000 dinara, tvrdi zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Kako sam kaže, podatke o potrošenim impulsima dobija tek kada Službi za informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) uputi zahtev.

Iako oni to treba meni da donose, ja te podatke dobijem tek kad tražim. Troškovi za fiksne i mobilne telefone u Gradu kreću se od 250.000 do 400.000 dinara na mesečnom nivou - kaže Slavković.

slavkovic Slavković: "Smanjićemoo račune", arhivska fotografijaIpak, prema rečima zamenika gradonačelnika, zbog visokih računa i slabe kontrole u korišćenju službenih telefona intenzivno se razmišlja o umrežavanju mobilnih telefona čije račune plaća Grad, sa ograničenjem zvanja samo u mreži.

Samo načelnici će moći da zovu treća lica, svi ostali samo u mreži. Referent ima potrebu da zove načelnika ili mene ili nekog iz Gradske uprave, sve ostalo neka zove sa svog privatnog telefona - rekao je Slavković.

Slavković dodaje da situacija nije bolja ni u javnim preduzećima, a pojedina preduzeća plaćaju telefonske račune i članovima nadzornih odbora.

Molim vas, članovi Nadzornog odbora u JKP “Medijana” imaju apanažu za mobilne telefone od 1.500 do 2.000 dinara - kaže Slavković.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Medijana” Bratislav Vučković potvrđuje da članovi Nadzornog odbora dobijaju apanažu za račune mobilnih telefona koja iznosi 2.800 dinara mesečno.

Tu odluku po Statutu preduzeća donosi direktor, a Nadzorni odbor je usvaja, dok Nadzorni odbor donosi odluku o mom limitu za telefonski račun koji iznosi 8.000 dinara, ali nikada nije prešao 4.000. Ni članovi Nadzornog odbora nikada nisu prekoračili svoje limite, koji su, napominjem isti kao i limiti koje imaju pomoćnici direktora - pojašnjava Vučković.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika je na poslednjoj sedici Veća kritikovao rad javnih preduzeća, a pre svega ukazao na nemogućnost kontrole nadzornih odbora od strane gradskih funkcionera. Najavio je da će o tome govoriti i na narednoj sednici niške Skupštine i tražiti mehanizme da se to promeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladica borisov

    00:02 // 10. 10. 2014.

    nicija nije gorela do zore pa nece i nazadnjacima i njima ce neko da sudi i njih ce neko da pita gde je novac koji je uzaludno potrosen u poslednjih nekoliko godina ubedljivo najgora vlast u Nisu.

  • shaft

    16:38 // 8. 10. 2014.

    ma samo opusteno,vi ste vlast,mozete sve!

  • grebator

    12:24 // 8. 10. 2014.

    a sto ne kaze zamenik gradonacelnika koliko on duguje gradu sa firmom promo po presudi 130 miliona...nek ocisti prvo svoje dvoriste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: