Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 1. 6. 2021.

| Ekonomija

Leskovačko Veće raskinulo ugovor o zakupu zemljišta sa arapskom firmom na "Pašinoj česmi"

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Većnici jednoglasno doneli odluku; foto: M. M.

Nakon 11 godina, zbog nekorišćenja zemljišta u ataru sela Milanovo, kod "Pašine česme" Gradsko veće Leskovca odlučilo je da raskine ugovor sa arapskom firmom koja ima svoje predstavništvo u Beogradu. Inače, radi se o državnom zemljištu koje se prostire na dve parcele sa površinom nešto većom od od 80,2 hektara.

Ugovor je potpisan 26. jula 2010. godine, par meseci kasnije nego što je firma Emirejts pauer uopšte i osnovana i zakup je trebalo da bude na snazi do 2030. godine, ali je Odeljenje za privredu i poljoprivredu uz pomoć Gradskog pravobranilaštva pokrenulo ovu temu i predložilo Gradskom veću da raskine ugovor sa arapskom firmom koja je trenutno u likvidaciji.

Glavni razlog za raskid ugovora, po rečima šefa Odeljenja za imovinsko-pravne odnose Aleksandre Spasić je to što se poljoprivredno zemljište nije obrađivalo poslednjih godina, što, dodaje, šteti plodnosti zemlje, iako je zemljište izdato firmi čija je pretežna registrovana delatnost hotelijerstvo i smeštaj.

Ugovorom je predviđeno da se on raskida ako se zemljište ne koristi. Formirana je komisija koja je utvrdila da je upravo to slučaj, pa je doneta odluka da se ugovor raskine - objasnila je Spasić.

Gradsko veće je jednoglasno izglasalo ovakvu odluku, a da li će i kada zemljište na dve parcele biti dato opet u zakup za sada nije poznato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ta je firma arapska

    08:04 // 2. 6. 2021.

    isto koliko je ona kojoj je ona koja je dobila kasarinu u Nišu američka, a postoji baš kao što postoji i bankarska garancija te "američke" firme...

  • Ceda

    19:20 // 1. 6. 2021.

    Da li ce Mesko dati to zemljiste nekoj postenoj porodici ili prepostenom privredniku? Na dugi niz godina uz subvenciju za sadnice.Leskovcani vec znaju

  • Zna se ko ce ga uzeti na 30 god.

    19:16 // 1. 6. 2021.

    Vrlo brzo ce dobiti na 30 god. za dzabe.Lapo lapo. Sve se zna. Jos i dobija subvenciju za sadnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: