Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 21. 7. 2017.

| Ekonomija

Gradsko veće: Niš danas najbolje funkcioniše u poslednjih 20 godina

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bulatovic
Bulatović zadovoljan dosadašnjim učinkom; foto: JV/S. M.

Za 25% manji rashodi, za 15% veći prihodi, mnogo projekata u planu poput Naučno-tehnološkog parka, nekoliko stranih investicija, preseljenje pruge iz centra Niša, ali i uređenje Tvrđavskog mosta predstavilo je Gradsko veće u godišnjem finansijskom izveštaju. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da Niš ima najbolje finansijske rezultate u poslednjih 20 godina.

Bulatović je rekao da je u proteklih godinu dana “urađeno sve što je moglo da se uradi” i da sada Grad Niš ima “dovoljno para da bude samoodrživ”.

Redovno servisiramo sve dospele obaveze, kao i one iz prethodnog perioda. Zaustavljeno je dalje zaduživanje Grada i Grad funkcioniše zaista onako kako bi se poželelo, tako što ima dovoljno sredstava na računu da izvršava svoje obaveze bez ikakvih problema - kazao je Bulatović.

On je istakao da nije nezadovoljan ničim i da je “urađeno i više nego što je moglo da se uradi”.

Podsetimo, samo pre nekoliko meseci, tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić vikao je na aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića zbog lošeg stanja u budžetu Grada.


Anketa

Bulatović: Finansijski savet prepoznaje dobar posao gradske vlasti

Iako je Fiskalni savet u svom izveštaju ocenio da Niš ima veoma ozbiljne finansijske probleme, manjak investicija i lošu infrastrukturu, Bulatović tvrdi da  “Fiskalni savet zapravo govori u prilog tome da je gradska vlast u Nišu odradila dobar posao”.

Fiskalni savet je prepoznao da mi imamo dobar budžet, da je budžet kredibilan plan i da je nova gradska vlast prepoznala sve probleme koji su bili predmet sagledavanja Fiskalnog saveta i odnose se na godine unazad - rekao je Bulatović.

On je dodao da će 26. jula gradska vlast poslati godišnji finansijski izveštaj Fiskalnom savetu, da bi imali “bolji uvid u rad Gradskog veća i gradonačelnika”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    11:14 // 1. 8. 2017.

    Užasno stanje u gradu....svaka cast za komentar Cvetanović Milana....a zgrade što se zidaju gde stignu...bez parkinga,a komunalna što stiti investitore ,a što menjaju smerove ulicama jer nemaju gde da se parkiraju silna kola iz novooozidanih "zgrada" koje lice na kokosarnike..a što prepravljaju garaže u stanove posle useljenja zgrade..a što su ulice prekopane HILJADAMA KANALA zbog novihzgrada

  • Jelena Mladenović

    12:35 // 27. 7. 2017.

    Moje dete i ja nikad gladnije...

  • Durlan

    09:17 // 22. 7. 2017.

    Ja izgleda zivim u nekom drugom Nisu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: