Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 21. 7. 2022.

| Ekonomija

Gradsko veće odobrilo poskupljenje parkinga u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
parking, nis, jun 2022, foto jv ljubica jocic
Poskupljenje od 1. avgusta; foto: JV / Ljubica Jocić

Na predlog JKP "Parking servis" da građani plaćaju parkiranje u Nišu po većim cenama, Gradsko veće je dalo zeleno svetlo. Tako će od 1. avgusta cena parkiranja u prvoj zoni biti 60 dinara, dok će građani drugi čas plaćati 180 dinara, a poskupljenje će biti i u drugim zonama.

Pored drugih javno-komunalnih preduzeća u Nišu i Parking servis je odlučio da poveća cene svojih usluga. Sa njihovom odlukom je saglasno i Gradsko veće, pa će građani od sledećeg meseca morati da se naviknu na nove cene.

Parkiranje u prvoj zoni za prvi sat će biti 60 dinara, dok je trenutno 50 dinara. Za drugi čas u prvoj zoni građani više neće plaćati 150, već 180 dinara. cena Nove cene; foto: printscreen

U drugoj zoni za svaki započeti čas parkiranje će biti 45 dinara, a sada je 37 dinara, dok će ekstra zonu građani plaćati 90 dinara.

Poskupljuje i cena višesatne parking karte - sada iznosi 500 dinara i biće povećana na 600. Višesatna karta za drugu zonu će koštati 450 dinara.

Ova odluka se primenjuje od 1. avgusta 2022. godine - piše u Službenom listu.

Nedavno obrazloženje Parking servisa o poskupljenju usluga bilo je da cene nisu promenjene deceniju i da je s obizrom na parametre povećanje realno.

Kakve će biti ostale cene parkiranja možete da pogledate na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boli ga Stojko

    18:32 // 24. 7. 2022.

    I treba da cepaju, bez milosti, vecini je vaznije letovanje nego to sto im se u drzavi sve raspada, gledaju sebe i da iz postojeceg ludila "izvuku" sto vise za sebe. Ogroman broj ulizica svih rezima se placa iz budzeta i zato opravdavam jos nemilosrdnija poskupljenja koja ocito vecini ne smeta. Cekajte jesen i prve hladne dane, presesce vam licni interesi i cutanje.

  • Milorad

    22:32 // 21. 7. 2022.

    Teško je prokomentarisati ovu vest bez psovki. Tako da ću ostati bez komentara.

    #najgore JP u istoriji

  • Aleksandar Mali

    16:21 // 21. 7. 2022.

    Divno, 20% poskupljenje. Čestitam "poštovani" odbornici, inače "vredni i pošteni" domaćini. Hoću ovim putem da upozorim sugrađane i sve druge ljude koji dolaze u naš (ili možda njihov?) grad na jednu opasnost. Naime, ne plaćanjem dnevne karte u iznosu od 900,00 din. na vreme, preti vam plaćanje preko j. izvršitelja u iznosu od 19.212,00 din. Provereno na mom primeru. Za 900din 19.212, plus 20% po

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: