Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 7. 10. 2016.

| Ekonomija

Grejanja nema, vlast krivi građane

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dimnjaci
Dimnjaci "suvi", ne zna se kada će proraditi

I pored prognoza da će temperatura za vikend biti blizu nule, Toplana ne planira da otpočne sa grejanjem. Direktor i gradska vlast za kašnjenje u pripremama za grejnu sezonu optužuju građane koji su tražili da se isključe sa Toplane.

Zašto nema grejanja? - pitanje je koje već danima novinarima postavljaju građani, zabrinuti roditelji čija deca u vrtićima sede u jaknama, ali i stariji sugrađani čiji su stanovi hladni.

Toplana Čemu Toplana služi, a uz to i ne radi?Izvor Južnih vesti iz Toplane tvrdi da se debelo kasni sa pripremama sistema koji je trebalo da bude spreman još 1. oktobra. Ne samo da nisu otpočele ni "tople probe", već sistem još nije ni napunjen vodom.

Sve je prazno. Sistem je potpuno nespreman, toplana "Jug" nema još ni kotao, a sada se žuri da sve bude okončano do Vučićevog dolaska naredne nedelje - tvrdi izvor Južnih vesti.

Direktor Toplane Zoran Stojanović nije odgovarao na telefonske pozive, predsednik Nadzornog odbora preduzeća potvrđuje da ima problema i da toplovodni sistem još nije ni napunjen, ali tvrdi da će sve biti spremno do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona.

Sistem se još puni, ali će sve biti gotovo po dinamici koja je planirana - kaže Pavlović.

Inače, gradski propisi predviđaju da grejna sezona u Nišu "po pravilu" traje od 15. oktobra do 15. aprila, ali da može da otpočne i 15 dana ranije, odnosno da toliko i traje duže.

Međutim, dok je ranijih godina bilo definisano da grejanje mora da otpočne ranije ako temperatura pada ispod 12 stepeni, prošle godine je to promenjeno i sve prepušteno proceni čelnika Toplane.

Odluku o početku grejne sezone pre 15. oktobra i produženju grejne sezone posle 15. aprila donosi energetski subjekt na bazi sopstvene procene ispunjenosti uslova za početak i produženje grejne sezone - piše u gradskoj odluci.

Druga mogućnost je da Gradsko veće odluči da grejna sezona otpočne ranije, ali samo na "obrazloženi predlog" gradske Uprave za energetiku. Međutim, načelnik Uprave Miodrag Brešković je novinarima kratko odgovorio da "nije upoznat sa svim detaljima", a da zbog obaveza u Skupštini Grada ne može da sve proveri.


Za kašnjenje krivi građani?

Grejanja za vikend sigurno neće biti, ali bi moglo da otpočne u ponedeljak, najavio je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

Problem je, tvrdi Banđur, u tome što su ekipe Toplane, umesto da pripremaju sistem za grejnu sezonu, morale da sa toplotnog sistema isključuju stanove čiji su vlasnici to tražili.

Vi znate da je posle završene grejne sezone u Nišu kontinuirano bilo podnošenje zahteva i puno zahteva je podneto, ljudi su tražili da se isključe sa sistema i radnici su oko toga bili zauzeti, pa kažu da zbog toga nisu stigli da sve odrade. Već od 10. oktobra će krenuti sa toplim probama - kaže Banđur.

Banđur nije potvrdio, ni negirao da toplana "Jug" još nema ni kotlarnicu. On je, pozivajući se na informacije koje je dobio od direktora Toplane, rekao da će rekonstrukcija te toplane biti okončana do ponedeljka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • trle

    10:49 // 9. 10. 2016.

    Nesposobnjakovici jedni! Gradjani vam krivi.
    E blago meni, nesposobnjakovici!

  • Sramota

    00:36 // 9. 10. 2016.

    Ma mamlazi nesposobni, nista drugo, sve sto umeju je da krive druge. A oni zive od parabas tih koje krive...

  • Marko

    21:39 // 8. 10. 2016.

    Građani su krivi jedino što su glasali za vas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: