Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 19. 4. 2018.

| Ekonomija

Grejanje na jugu Srbije najjeftinije u Leskovcu

Autor:B. A., I. M.Izvor:Južne vesti
radijator
Leskovčani i Vranjanci zadovoljni odnosom cene i usluge gradske toplane, foto: arhiva JV

Cene grejanja u južnom delu Srbije najmanje plaćaju Leskovčani, koji za jedan kvadratni metar treba da izdvoje oko 77 dinara bez PDV-a. Oni koji se greju preko toplane kažu da su zadovoljni odnosnom usluge i cene, a pozitivni su i komentari Vranjanaca, gde je cena po kvadratnom metru veća za oko 12 dinara.

Račun za grejanje, priča jedna Leskovčanka koja živi u stanu od 35 kvadrata, plaća oko 3.000 dinara, što je, kako kaže, sasvim zadovoljavajuće s obzirom na to da se, u toku grejne sezone, u stanu može sedeti i u majici sa kratkim rukavima.

Najmanje 3 godine mi stiže isti račun. Na godišnjem nivou to je oko 36.000 dinara, što je prihvatljivo, s obzirom na to da je u stanu toplo i da ne moram da razmišljam da li ću imati dovoljno drva ili para za struju ukoliko se oduži zima - priča Leskovčanka.

Uslugom i cenom grejanja zadovoljnji su i Vranjanci, koji za dvosoban stan na mesečnom nivou izdvajaju oko 5.500 dinara. Nešto viša cena grejanje je u Pirotu i iznosi oko 96 dinara po kvadratu, bez PDV-a. toplana Nišlije smatraju da je grejanje preskupo, foto: arhiva JV

Najviše primedbi na cene grejanja imaju Nišlije, koje u fiksnom delu plaćaju skoro 30 dinara po kvadratu, a u varijabilnom 4 dinara po potrošenom kilovat-času. Prema rečima Nišlije, pre par godina, za stan od 70 kvadrata, plaćao je grejanje oko 8.000, da bi se poslednjih godina ta cifra višestruko povećala.

Prošle zime mi je za januar mesec stigao račun od 21.000 dinara! Kako su stigli to te cifre nije mi jasno. Sada sam se isključio sa toplane, ali sam enormni račun morao uredno da platim. U stanu jeste bilo toplo u grejnoj sezoni, ali su sa računima preterali - priča Nišlija.

Problemi sa grejanjem u Nišu traju već par godina, gde je rukovodstvo Toplane za enormne račune krivilo kako energetski neefikasne zgrade, a zatim i loše i stare podstanice, a na loše obračunavanje, koje je potvrdio i državni revizor, i nazadovoljstvo Nišlije su ukazivale i protestima.

Podsetimo, najugroženije leskovčke porodice, u ovoj godini, oslobođene su plaćanja računa za grejanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pavlo

    01:57 // 20. 4. 2018.

    Ako i treba da budu zadovoljni , I ja sam kao nislija zadovoljan , jedno vreme za stan od 35 kvadrata sam placao skoro 7000rsd , dug period sam placao 5,500 sada oko 4,000 do 4,500 . . mi nislije volimo da skupo placamo , ovaj grad je propo . Uzalud je Sindjelic zivot dao kao i svi junaci kao i svi moji pradjedovi , jer sada lopovluk i kriminal vlada , nema srama , nema morala ali slavu slave !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: