Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 3. 2. 2022.

| Ekonomija

Grupa od osam firmi dobila posao rekonstrukcije i izgradnje nove zgrade niškog aerodroma

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
158351927_748595886026535_2776247252736611121_n
Nova zgrada niškog aerodorma; foto: JV arhiva

Čak osam kompanija je u grupi ponuđača koji su dobili posao rekonstrukcije i izgradnje terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki”. Šest firmi je iz prestonice, jedna iz Lazaravca, a jedna iz Niša. Ugovor je vredan oko 1,57 miljardi dinara sa PDV-om.

Na tender koji je raspisan krajem decembra stigle su dve ponude.

Obe su poslale grupe ponuđača, a kako piše u odluci o dodeli ugovora, pobedila je ona u kojoj su W. D. Concord west d.o.o, Telegroup d.o.o, Teming electrotehnology d.o.o Niš, All control d.o.o, Mašinoprojekt KORPING a.d, ELEKTROZAPAD DOO, Premer Savković d.o.o Lazarevac i DABICOM CO DOO iz Beograda.

U drugoj grupi bilo je 9 kompanija, a među njima i Bauprojekt koji je radio projektnu dokumentaciju rekonstrukcije i izgradnje pristanišne zgrade niške vazdušne luke.

Ipak, Komisija se odlučila da posao dodeli pobrojanim kompanijama jer je i cena koju su ponudili bila niža.

Od pobrojanih firmi, kako piše u odluci, 81,57% radova izvešće W. D. Concord west d.o.o, kompanija koja je već radila u Nišu na izgradnji Naučno-tehnološkog parka.

Time se hvale i na svom sajtu, uz konstataciju da je zbog gradnje u pandemiji bilo problema u povlačenju para iz kredita Evropske investicione banke pa su rešili da sve završe o svom trošku.

Međutim, duboko verujući u državu i državnu politiku predsednika Aleksandra Vučića, kao i Vlade Republike Srbije koju predvodi predsednica Ana Brnabić, odlučili smo da preuzmemo rizik i sopstvenim sredstvima isfinansiramo ovaj projekat do samog kraja, kvalitetno i u okviru ugovorenih rokova. Naša ubeđenja ispostavila su se sasvim ispravna, jer država ispunjava obaveze prema našoj kompaniji - piše na sajtu ove kompanije.

Inače, radili su puno za državu - vrtići, škole, bolnice, akva-park, parkinzi… Gradili su i objekte DIS-u, Delizeu, ali i kompaniji Kopernikus.

Ugovor za terminalnu zgradu “Konstantina Velikog” bi trebalo da bude potpisan sa Aerodromima Srbije, a vredan je oko 1,57 milijardi dinara sa PDV-om. Radovi će se, prema projektnoj dokumentaciji, odvijati u 5 faza.

Podsetimo, projektom je planirano da nova zgrada ima 10 “check in” šaltera, 8 prolaza za pasošku kontrolu, 4 gejta, jedan VIP gejt, dva restorana, dva bifea, trafike, prodavnice, suvenirnice i možda jedan avio-most za direktan ulazak u avion.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PP

    21:24 // 4. 2. 2022.

    Bravo predsedniče ! Niš cveta iz dana u dan..moramo biti ponosni sto zivimo u istom periodu epohe kad i ACA...

  • MM

    08:16 // 4. 2. 2022.

    a jedna od firmi Masinoprojekt, koliko znam malo su prsli, mogu misliti sve firme na gomili koliko ce biti "naknadnih radova", "nepredvidjenih radova", kao i rekonstrukcija hale Cair, bilo predvidjeno 280 miliona dinara, pa onda ispalo 560

  • novak ne

    22:21 // 3. 2. 2022.

    Ako režim reši da po svaku cenu nastavi da vlada, što uključuje zlostavljanje ljudi, posete po kućama, otvaranje logora i slično, što smo već videli u nekim zemljama u Južnoj Americi, onda nam se ne piše dobro. Ukoliko zavede otvoreni teror onda će to izazvati samoorganizovanje ljudi i podzemni otpor.
    Sve su to njihove firme, ali je aerodrom niski.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: