Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:19, 22. 8. 2023.

| Ekonomija

I Kuršumlija će graditi novi stadion: siromašna opština sa četvrtoligašem

Autor:Ljubomir Filipov, Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
teren kuršumlija
U planu gradnja novog stadiona; foto: Opština Kuršumlija

Na površini od 2,8 hektara, na mestu gde se i trenutno nalazi fudbalski stadion, Opština Kuršumlija planira gradnju novog stadiona sa tribinama, svlačionicama, službenim prostorijama i atletskom stazom, a Sportsko-rekreativni kompleks će imati i pomoćni fudbalski teren, kao i balon salu. Klub Kosanica iz jedne od najsiromašnijih opština Srbije je posle dva kola prvoplasiran u četvrtom rangu, a već 16 godina tavori u nižim ligama. Za idejno rešenje stadiona iz budžeta je izdvojeno oko 3,3 miliona dinara.

Posle planiranog nacionalnog i serije novih stadiona po Srbiji, Kuršumlija će se pridružiti Loznici, Zaječaru, Leskovcu.

Javni poziv za izradu projekta je raspisan, lokacija budućeg stadiona je izabrana i nalazi se između Ulice Vuka Karadžića na jugu i reke Toplice na severu, lokaciji gde se i trenutno nalazi postojeći teren.

Projektom je potrebno predvideti uklanjanje postojećeg objekta koji je u funkciji i upotrebi. Prizemne je spratnosti, sa prostorijama za službena lica, svlačionicama za igrače i drugim prostorijama za ovu vrstu objekta. Objekat je izgrađen bez odobrenja za gradnju, bruto površine pod objektom 135 metara kvadratnih - piše u dokumentu.

Taj dokument otkriva i zadatak koji je pred projektantom - organizovati kompleks kao funkcionalnu celinu u čijem je centru fudbalski stadion sa zalivnim sistemom i osvetljenjem, tribinama za gledaoce, a u prizemlju svlačionicama za igrače sa tuševima, prostorijama za službena lica i medicinski nadzor, kao i drugim potrebnim prostorijama.

Stadion bi imao i atletsku stazu od tartana, pomoćni teren bi postao onaj koji se sada koristi kao glavni, a planira se i gradnja balon sale koja bi kao podlogu imala veštačku travu.

Na novom sportskom objektu u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji igraće Fudbalski klub Kosanica, trenutno prvoplasirani tim Zone "jug", četvrtog ranga takmičenja. Kosanica je poslednji put igrala u trećem rangu 2007. godine, a od tada se bori u nižim ligama.

Rok za prijavu potencijalnih projektanata je 29. avgust.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ili ris

    01:20 // 23. 8. 2023.

    da mu na balalajke pevamo ovome ...

  • ili ris

    22:51 // 22. 8. 2023.

    i u skolu nek udge kao obavezan predmet ako to mogu da savladaju odrze itd

  • tutifruti

    18:22 // 22. 8. 2023.

    Zabrinuti zbog pada rejtinga velikog poglavice pa udri, kradi, trpaj sto vise mozes.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: