Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 31. 5. 2023.

| Ekonomija

I Kuršumlija dobija fontanu u centru, raspisan tender vredan 7,5 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
park
Park u centru Kuršumlije gde će se graditi fontana; Foto: Opština Kuršumlija

Fontana površine 40 metara kvadratnih sa 21 mlaznicom i pratećom mašinskom salom od 15 kvadrata uskoro bi mogla da bude napravljena u gradskom parku u centru Kuršumlije, nakon što se završi tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji je predviđen da traje do 6. juna. Predračunska vrednost sa pratećom mašinskom salom je 7.574.871 dinara bez PDV-a.

Ponuđena cena za izvođenje radova je skoro tri puta manja od predviđene, jer je krajem 2022. godine urađena predračunska vrednost za izgradnju fontane koja je tada iznosila 20.471.822 ili nešto manje od 200.000 evra. rešenje fontana Rešenje iz 2022. o odobrenju za izvođenju radova na izgradnji fontane u centru Kuršumlije; Foto: Lj. M.

Procenjena vrednost tog projekta je predračunska vrednost koju orijentaciono daje projektant, a prava vrednost izvođenja radova se utvrđuje raspisivanjem javne nabavke. Ne pada mi na pamet da gradimo fontanu za tolike pare - rekao je tada predsednik Opštine Vojimir Čarapić.

Kako para u lokalnom budžetu za izgradnju prošle godine nije bilo, sada su se stekli uslovi da Kuršumličani dobiju fontanu u parku u samom centru grada.

Čarapić je dodao i da je lokalna samouprava prošle i ove godine uradila na desetine projektnih dokumentacija, te da je bitno da projekti postoje i da može da se gradi sa svim potrebnim dozvolama i lokacijskim uslovima, a kada će šta biti završeno zavisiće od finansija u gradskoj kasi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tenderaš

    18:38 // 31. 5. 2023.

    Ja sam nudio sa 15 mlaznica, kazu nije megalomanski,treba da prska jer je Kursumlija prsla,mladih nema , nema ni 8 hiljada stanovnika sa okolinom, sve funkcionise, samo fontana fali,sagradise stariju Evropu,

  • Zlobnik

    18:01 // 31. 5. 2023.

    Barem nema da su žedni...

  • Steva n

    16:31 // 31. 5. 2023.

    Baš je to najhitnije. Na a a aj hitnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: