Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 11. 11. 2021.

| Ekonomija

I Opština Dimitrovgrad među vlasnicima "škode", kupljena nova "oktavia"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
skoda ilustracija foto flickr.com Kārlis Dambrāns
Nova škoda stiže u Dimitrovgrad; ilustracija; foto: flickr.com Kārlis Dambrāns

Novi službeni auto Opštinske uprave u Dimitrovgradu biće "škoda oktavia" za koju je iz budžeta, prema podacima javne nabavke, izdvojeno skoro 22.500 evra. Na tenderu se javio samo čačanski Interauto, a kako objašnjavaju u Kabinetu predsednika Opštine Vladice Dimitrova, auto se kupuje jer se dosadašnji službeni automobil uprave "mazda 3", stalno kvari.

Opštinska uprava Dimitrovgrad tako se pridružila "klubu" javnih ustanova i gradskih i opštinskih uprava koje su kupili luksuzne "škode", ali se oni ipak nisu "odlučili" za Auto Čačak i popularnu među funkcionerima "škodu superb".

Tender je, kako piše na Portalu javnih nabavki, raspisan 22. oktobra, a stigla je samo jedna ponuda. Javio se ovlašćeni servis i prodavac “škodinih” vozila Interauto u vlasništu Milije Kostića. Milija je brat još poznatijeg biznismena iz Čačka, Milenka Kostića Koleta koji je vlasnik Auto Čačka, firme koja se bavi uvozom i distribucijom vozila istog proizvođača. odluka Braća iz Čačka uvoznici škode za Srbiju; foto: printskrin

U Kabinetu predsednika Opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova kažu da je auto kupljen za potrebe Opštinske uprave pa će ga koristiti radnici te uprave, a ne predsednik Opštine.

Novi automobil se kupuje zbog stalnih kvarova dosadašnjeg vozila opštinske uprave "mazde 3" koje je već prošlo 300.000 km i koje je često van funkcije - kažu u Kabinetu.

Ključevi nove "škode" nisu još uručeni Opštinskoj upravi, a u skorijoj budućnosti može da se očekuje da se vozni park obnovi još jednim vozilom za potrebe predsednika Opštine, ako se ima i vidu koliko je prešao automobil koji sada koristi. specifikacije Tražene specifikacije; foto: printskrin

Opštinska uprava trenutno u svom vlasništvu ima automobil "mazda 3" (2015. godište) i dve stare "lade nive" za komunalne redare. Za potrebe Kabineta služi "škoda superb" koja je 2012. godine proizvedena i koja je već prešla više od 600.000 km - kažu u Kabinetu Dimitrova.


Specifikacije iz kataloga "škode"

Iz Opštinske uprave su tražili auto sa dizel, EURO 6 motorom, plave metalik boje i sa specifičnom opremom. Uz traženu dužinu i kubikažu automobila, kao i međuosovinsko rastojanje i maksimalnu snagu i sa garancijom od 4 godine na motor, 12 godina na karoseriju i 3 na boju - jasno je da su se mogli javiti samo uvoznici "škode oktavie".

specifikacije Tražene specifikacije uzete iz škodinog kataloga; foto: printskrin Kožni multifunkcionalni servo volan, kožna ručica menjača, asistencija za regulisanje razmaka iza vozila, dvoozonski klima uređaj, tempomat, LED farovi, comfort telefoniranje, radio sa 8 zvučnika, senzor za kišu, samo su neke od karakteristika koje su tražili Dimitrovgrađani, a koje se nalaze i u katalogu "škodinih vozila", modela "oktavia".

Iako se na većinu tendera koji su "crtani" za "škode" javljao i posao dobijao Auto-Čačak, ovog puta to nije bio slučaj, ali je posao ipak "ostao u porodici", tako što je na tenderu pobedio, kao jedini ponuđač, Interauto koji je u vlasništvu rođenog brata vlasnika firme Auto-Čačak.

Građani su za novi auto Opštinske uprave izdvojili nešto preko 2,6 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    09:31 // 12. 11. 2021.

    U redu je kupiti auto za potrebe službe ali da li je mogao neki drugi auto da se kupi? neki hibrid ili manji auto nekog drugog proizvođača. Ovako se daje javnosti razloga za sumnje.

  • zuc

    23:22 // 11. 11. 2021.

    Niko ne prica sta ima komunalno predzuce,koliko skoda tamo ima,a koristi ih opstina.Klasicno ugradjivanje,poznata saradnja sa Interom,ima za sve

    • Predrag Genadiev

      15:44 // 12. 11. 2021.

      Zato kada dodje auto za carinu plati 2600 din.za pola sata parkinga komunalnom preduzeću bez fiskalnog računa.Da ne govorimo o stotinama kamiona.... Lepa svota ....

  • Japanac

    21:32 // 11. 11. 2021.

    Mazda se kvari?Kupite si jugo,za bolje niste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: