Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 4. 11. 2022.

| Ekonomija

I funkcionerima u Opštini Medijana po 40.000 da prevaziđu energetsku krizu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Opština svojim zaposlenima isplaćuje pomoć; Foto: Arhivska fotografija, P. Blagojević / Južne vesti

Nakon što je predsednik Skupštine Boban Džunić rekao da se niški funkcioneri SNS-a odriču pomoći od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize, donešeno je rešenje kojim se stalno zaposlenima u Opštini Medijana dodeljuje upravo takva pomoć. Odbornik Milan Krstić kaže da su gotovo svi ljudi sa spiska upravo članovi SNS-a, a među njima je i predsednik Opštine Nebojša Kocić koji je rekao da će novac preusmeriti Nurdoru.

U GO Medijana juče je doneto rešenje kojim će 40.000 dinara moći da dobiju osmoro stalno zaposlenih u Opštini Medijana. Na spisku su predsednik Opštine Nebojša Kocić, njegova zamenica Svetlana Antić, sekretar Bojan Dobrenović i još pet članova Veća GO Medijana. nebojša kocić Kocić rekao da se odriče pomoći; foto: Vanja Keser

Upitan da prokomentariše ovakvo rešenje, Kocić je rekao da će kao i prošle godine novac preusmeriti Nurdoru, odnosno nekom od onkoloških pacijenata, dok nije poznato da li će se njegov primer slediti i ostali stalno zaposleni u Opštini ili će se po najavi predsedika Skupštine Bobana Džunića odreći te pomoći. rešenje medijana Kriza je; Foto: JV

Predsednik gradskog odbora Ruske stranke u Nišu i odbornik u Medijani i bivši predsednik te Opštine Milan Krstić, kaže da ukoliko su čelnici Opštine nameravali da se odreknu te pomoći, ne vidi razlog donošenja takvog rešenja.

Zašto uopšte u današnje vreme kada su građani u teškoj situaciji, oni donose nekakva rešenja da sami sebi dele 40.000 dinara? Imaju oni pravo na isplatu te pomoći, ali oni novac građana stavljaju u svoje džepove. Zašto su donosili takvu odluku ako bi se odrizali, to je apsurd - kaže Krstić.

Odbornik napominje da je istim stalno zaposlenima marta meseca isplaćeno po 15.000 dinara za prevazilaženje posledica od Kovida, ali za 2021. godinu kada je Zakonom o budžetu Republike Srbije bila zabranjena isplata novčane pomoći u toj budžetskoj godini. rešenje mart medijana Prethodno rešenje; Foto: JV

Na osnovu člana 38a Aneksa Kolektivnog ugovora za zaposlene u organima i službama Grada Niša od 21.12.2021. godine u cilju prevazilaženja posledica prouzrokovanih Covid 19, za kalendarsku 2021. godinu, isplatiti u neto iznosu 15.000 dinara - stoji u Rešenju iz marta meseca.

Iako novac nije isplaćen u prošloj godini, kada je i bila zabranjena isplata bilo kakvih naknada, dokument na osnovu koga je marta meseca isplaćeno po 15.000, tada takođe nije smeo da bude usvojen.

U članu 17 Zakona o budžetu Republike Srbije za 2021. godine, jasno stoji da se u budžetskoj godini neće vršiti obračun i isplata poklona u novcu, božićnih, godišnjih i drugih nagrada i bonusa i primanja radi poboljšanja materijalnog položaja i uslova rada, kao i drugih primanja, predviđenih posebnim i pojedinačnim kolektivnim ugovorima i drugim aktima za direktore i indirektne korisnike budžetskih sredstava RS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    13:51 // 5. 1. 2023.

    Raspojasani SNS. U svemu. Šilji plajvaz i ćuti.

  • Pera

    16:04 // 5. 11. 2022.

    Bravo bravo svi dobili jedino vodov ne a kad treba da mu se uzme prvi je sramota

    • Jek ventil

      19:26 // 5. 11. 2022.

      Kolega, idu u stranku, sto te zaposlila, pa trazi za sebe !

  • Petar

    10:55 // 5. 11. 2022.

    bitno da ja koji im cistim okolinu i metem da im bude cisto nemam problema sa energetskom krizom, pa jkp medijana nece ni dinar da da

    Bravo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: