Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:02, 27. 5. 2019.

| Ekonomija

I niški Vodovod kupio luksuznu “škodu superb”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
škoda superb
I niški Vodovod se podnovio novom "škodom superb"; foto: čitalac (ilustracija)

Nakon što je završena javna nabavka za novi automobil Javnog komunalnog predueća Naissus, “škoda superb” se “uselila” i u ovo niško javno preduzeće. Posao je dobio Auto Čačak, kao najpovoljniji ponuđač, a Nišlije su ova kola platile oko 24.500 evra.

Na tender se, pored pobedničkog Auto Čačka, prema podacima sa Portala javnih nabavki, javila i firma Grand motors iz Beograda, ali zbog veće cene, nisu dobili posao. Tako je još jedna luskuzna “škoda” završila na parkingu još jednog niškog javnog preduzeća.

U Naissusu kažu da su im takva kola bila potrebna, jer im je “citroen” kojim se dosad najčešće služio direktor dotrajao. Star je, kažu, skoro 10 godina i zbog stalnih kvarova je i nepouzdan.

Tvrde da se u specifikacijama, uklapala i druga vozila, ali ne preciziraju koja.

Na raspisanu predmetnu javnu nabavku javila su se dva ponuđača. Obavljenjem svih zakonskih procedura javnih nabavki i nakon isteka predviđenih žalbenih rokova, ugovor je zaključen sa Auto Čačkom kao najpovoljnijim ponuđačem. Prema uslovima koji su predviđeni tehničkom specifikacijom predmetne javne nabavke, moglo se prijaviti više od 2 potencijalna ponuđača - navode u Vodovodu.

Dodaju i da će se o sudbini “citroena” naknadno odlučivati.

Na istoj javnoj nabavci sklopljen je i ugovor sa niškom firmom Bros auto za terentna vozila vredna čak 130.000 evra.

Inače, javna nabavka za ova kola napisana je veoma slično štelovanoj javnoj nabavci koju je gotovo istovremeno raspisala Direkcija za javni prevoz Niša, na kojoj je takođe posao dobila firma bliska SNS Auto Čačak, sa istim automobilom i po istoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    21:33 // 13. 6. 2019.

    Mala provizija I škoda samo sklizne kroz kapiju... A zna se ko uzima provizije.

  • Kole

    19:35 // 30. 5. 2019.

    Da li nekoj Službi u ovom Gradu,padne na pamet ponekad da provere koliko ova firma otme para od građana na foru uvećanih računa? Da li se neko pita,zbog čega se voda često naplaćuje po osnovu prosečne potrošnje?Da li je nekom palo na pamet da preispita njihove Pravilnike? Samo bahato i opleti po narodu.Više će da te cene.Da li neko proverava koliko para ide na sponzorstva pojedinih klubova.

  • Ljubica

    11:17 // 29. 5. 2019.

    Radice apsolutno sve sto pozele jer im poltroni to omogucavaju a svi mi cutimo ili ponekim komentarom kao sve osporovamo... Nije to dovoljno vec NOVI LJUDI i dole napokon ZLO!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: