Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 10. 12. 2014.

| Ekonomija

I niški privrednici na konferenciji u Istanbulu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rpk
Sastanak niške i turske delegacije, foto: RPK

Novu poslovnu saradnju niški privrednici moći će da ostvare na najvećoj poslovnoj konferenciji u Turskoj, na koju bi trebalo da putuju u organizaciji Srpsko-turske asocijacije (SITA).

Predstavnici ovog udruženja posetili su danas nišku Regionalnu privrednu komoru i predstavili svoje ideje za pospešivanje privrede u Srbiji, a posebno u niškom regionu.

Ideja nam je da što više niških privrednika uključimo u realizaciju i organizaciju budućih programa. Najveća konferencija, svetski trgovinski most koji će biti organizovan u martu u Istanbulu, doprineće boljoj poslovnoj saradnji niških i turskih privrednika - Omer Simsek, predsednik SITA.

Srpsko-turska asocijacija je sa niškom “Kućom klastera” počela saradnju još početkom godine, a bilo je i nekoliko međusobnih poseta u tokom godine.

To je doprinelo promociji prekogranične privredne saradnje u oblasti tekstila, auto-industrije, poljoprivrede, ali i obrazovanja - kaže Danka Milojković, direktorka “Kuće klastera”.

SITA je stacionirana u Beogradu i broji ukupno 110 članova. Kako je rekao predsednik Simsek, do sada su organizovali 7 privrednih foruma u Beogradu i 12 u Turskoj, a saradnja je ostvarena sa privrednicima iz Belgije i Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:10 // 12. 12. 2014.

    prodavci magle i iluzionisti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: